SVZW speelt eerste thuiswedstrijd tegen WHC

Zaterdag speelt SVZW de 1e thuiswedstrijd in de hoofdklasse B. Met WHC komt er een bekende tegenstander naar Wierden. In het vorige seizoen kwamen zowel WHC als SVZW uit in de 1e klasse D. Uiteindelijk slaagden beide teams erin om te promoveren. WHC kwam als periodekampioen in de nacompetitie terecht en wist van daaruit de stap naar de hoofdklasse te maken. Dat gebeurde onder leiding van trainer Wiljan Mossing Holsteyn, die ook dit seizoen de oefenmeester is bij de club uit Wezep. Op spelers gebied veranderde er wel wat.

Zeven spelers verlieten WHC. Adi Draganovic, Menno Kamphuis, Carlos Lopes Macedo, Bjarn Onderstal, Vincent Oosterkamp ,Jasper van der Stouw en Gerrit van de Werfhorst komen nu uit voor andere club. Nieuw in de selectie zijn : Kevin Coenraad, Hüseyin Güveli, Luuc Knul, Django van der Landen, Jochem Oude Booijink, David Spoelstra en Melvin Velthuis. Met deze nieuwe selectie zal WHC in elk geval voor handhaving in de hoofdklasse gaan. Een goede start is dan ook wenselijk. Vorig seizoen was de start van WHC heel moeizaam, maar uiteindelijk kreeg de ploeg de juiste vorm te pakken en draaide een heel goed seizoen. In oefenwedstrijden boekte WHC wisselende resultaten. Wel bleek in die wedstrijden dat Jonathan van Marle en Marc van Petersen het vizier al op scherp hebben staan.

SVZW krijgt met WHC een tegenstander op bezoek waartegen in het verleden wisselende resultaten zijn behaald. Op zaterdag 27 januari jl. stonden beiden ploegen ook tegenover elkaar in Wierden. SVZW verloor toen kansloos met 1-5 van WHC. Maar tijdens de wedstrijd van 14 april in Wezep was SVZW heer en meester. Met een 0-4 overwinning ging SVZW weer naar huis. Als men ook wat verder terug kijkt blijkt dat het altijd doelpunt rijke wedstrijden zijn tussen deze tegenstanders. Het publiek is altijd de winnaar, want het krijgt vaak een mooie wedstrijd te zien. SVZW gaat dit seizoen voor handhaving in de hoofdklasse. Als de selectie ook dit seizoen weer als een team werkt, net als afgelopen seizoen, dan moet het lukken om de nodige punten binnen te halen.

Zaterdag jl. was er sprake van een prima team prestatie, want tegen Sparta Nijkerk werd met 0-0 gelijk gespeeld. Een terechte uitslag, al was niet iedereen in Nijkerk het eens met deze conclusie. Nu proberen om in deze thuiswedstrijd ook punten te halen, daarbij gesteund door de eigen aanhang. Zeker is dat jeugdige vak Z supporters aanwezig zullen zijn om hun favorieten aan te moedigen. Met daarbij de nodige fan materialen die ze hebben gekregen van de 1e selectie na het behalen van het kampioenschap vorig seizoen. De thuiswedstrijden van SVZW beginnen in dit seizoen om 14:45 uur op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer