SVZW wil thuis de volle winst pakken tegen SDC Putten

Zaterdag komt SVZW thuis in actie tegen SDC Putten. Een tegenstander die voor het laatst in 2011 ook de tegenstander was in Wierden. SDC Putten is een club voor iedereen die graag wil voetballen of het voetballen een warm hart toedraagt. Wij streven ernaar onze teams zo hoog mogelijk te laten spelen, echter wel onder de voorwaarde dat plezier, zeker bij de jeugd, voorop staat”. De 1e selectie staat voor het tweede seizoen onder leiding van de 48 jarige Michael van den Berg. Aan het einde van het vorige seizoen verlieten 5 spelers de club. Daar staat de komst van 7 nieuwe spelers tegenover. Drie van die spelers hebben vorig seizoen ook tegen SVZW gespeeld. Vincent ten Burg en Kevin van der Vlag van ASV Dronten en Rob Knul van SDV Barneveld. Zij zullen hun trainer vast gaan vertellen hoe SVZW bestreden moet worden.

SVZW speelde tot nu toe twee thuiswedstrijden in de hoofdklasse. En de resultaten in die wedstrijden waren teleurstellend. Het lukte niet om een 2-0 voorsprong vast te houden tegen WHC (foto staf tijdens de wedstrijd). Het werd uiteindelijk 2-2. De vorige thuiswedstrijd tegen Urk werd met 0-2 verloren. In die wedstrijd bleek weer eens dat je in de hoofdklasse 90 minuten sterk moet zijn. Want tegenstanders loeren op foutjes om die dan direct af te straffen.

Dat was ook afgelopen zaterdag in Rijssen het geval. Bij twijfel de bal in elk geval uit het strafschopgebied schieten. SDC Putten zal met plezier aan afgelopen zaterdag terugdenken. SC Genemuiden werd met 6-1 verslagen. In die wedstrijd liet SDC zien dat het in staat is om heel goed te verdedigen. En daarnaast werden alle snelle omschakel momenten omgezet in doelpunten. SVZW weet dus wat het te doen staat. SDC Putten zal SVZW het initiatief gunnen, en zal ook in deze wedstrijd kiezen om eruit komen via snelle counters. Veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd in de hoofdklasse. Dus ook nu zijn er weer kansen voor SVZW om punten te pakken. De wedstrijd op sportpark “Het Lage veld” in Wierden begint om 14:45 uur.

Foto staf: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer