Tubbergse basketbalster Laura Steggink met 3×3 team naar India

Op 21 & 22 september vindt de Finale van de ‘Nations League 3×3 basketbal’ plaats in Hyderabad, India, tussen de nationale selecties van verschillende landen. Laura Steggink was in eerste instantie niet geselecteerd voor de nationale U23 selectie. Normaal gesproken mogen 4 speelsters aan het toernooi deelnemen. De bondscoach heeft echter dit keer besloten om met 5 speelsters te gaan waardoor Laura toch mee kon. Laura: ‘’Ik hoorde een dag van tevoren dat ik alsnog mee mocht naar India. Op 19 september vertrekken we. Ik ben blij verrast dat ik deze bijzondere kans heb gekregen.” Steggink speelt dit seizoen voor de nieuwe eredivisionist Jolly Jumpers in Tubbergen.

“De wedstrijden zijn erg kort en op een half veld, waardoor de intensiteit hoger ligt dan bij 5×5 basketbal. Je kan geen moment verzwakken. De snelheid waarmee gespeeld wordt en het fysieke geweld was echt wel even wennen. Dit maakt 3×3 basketbal dan ook erg aantrekkelijk om naar te kijken. Daarnaast is de sfeer tijdens deze toernooien altijd super leuk”, aldus een enthousiaste Steggink.

Van 3 tot 7 oktober wordt in China het WK gehouden en daar heeft Nederland zich ook voor geplaatst. Of ze hiervoor geselecteerd gaat worden weet de Tubbergse nog niet: ‘’Ik ga me eerst focussen op dit toernooi en lekker basketballen, dan zie ik wel verder.”

Foto: Laura Steggink (nummer 28) tijdens een van de Nations League voorrondes in Voiron (Frankrijk)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer