Uitstekend begin BC Bousema

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema zijn de competitie uitstekend begonnen. In Boxtel won de ploeg van Ronney Hazewinkel met 2-6 van promovendus ‘t Ivoor. Halverwege stonden beide teams nog gelijk, maar in het tweede deel trok Bousema toch de winst verdiend naar zich toe.

“Jammer dat Wesley de Jaeger zijn partij tegen Jack van Peer niet in winst wist om te zetten. Halverwege had hij nog een 16-21 voorsprong, maar in het tweede deel deelde Van Peer de lakens uit door 21 punten in vier beurten te scoren en daardoor ging de winst met 40-32 in 22 beurten naar de thuisclub, aldus de captain”. Op de andere tafel deed Frans van Schaik wat van hem verwacht mocht worden en won 38 beurten met 27-40 van Richard Berkelmans.

In het tweede deel van de wedstrijd was Stefan Galla (foto) uitstekend op dreef. Na vijf beurten stond de Duitser tegen Dsvid Martinez al op een 4-23 voorsprong en met onder andere een serie van negen caramboles won hij zijn partij afgetekend met 18-40 in achttien beurten. Uiteindelijk was het Gokhan Salman die de winst definitief veilig stelde. Tegen Huub Wilkowski nam de man uit Turkije wel een lichte voorsprong, maar in het tweede deel kwam Wilkowski goed terug en stond zelfs ruim voor. Met een serie van acht caramboles trok Salman uiteindelijk met 8-8-1 de winst met 36-40 in 28 beurten toch over de streep.

“Uiteraard ben ik blij met deze overwinning. Dit is een prima opsteker voor de eerste thuiswedstrijd volgende week tegen Aardexpress. Dan kan ik ook over Martin Horn beschikken en schuift Stefa Galla door naar plek twee”, aldus een zeer tevreden captain.

Foto Galla: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer