Voor dames OZ&PC komt De Ham te vroeg: 6-23

Ook voor de dames van OZ&PC zit de zomerstop er weer op en begon het afgelopen zaterdag  aan de competitie. In de zomerstop is er wel het e.e.a. gebeurd bij de Oldenzaalse dames. Zo zijn er maar liefst 6 speelster vertrokken of naar een lager team gegaan en zijn er even zoveel nieuwe speelsters ingepast. Er kan dus wel worden gesteld dat OZ&PC aan het bouwen is met een nieuw team. En het vormen van een nieuwe team heeft uiteraard enige tijd nodig. Daarom kwam  de ontmoeting met De Ham te vroeg. De gevaarlijke ploeg uit Krommenie was op alle vlakken de betere en dit had dan dus ook een duidelijke 6-23 uitslag tot gevolg.

Voor OZ&PC was het vooral aan het begin van de wedstrijd erg wennen aan elkaar een voor een aantal speelster ook het duidelijk hogere niveau. Zo stond het na precies anderhalf minuut spelen al 0-3 voor de bezoekers. OZ&PC had echt de hele 1e periode nodig om een beetje in het spel te komen, de Oldenzaalse ploeg heeft deze hele periode niet 1 echte doelpoging gehad. Iets wat over de Ham zeker niet kan worden gezegd, zij hadden er na de 1e periode al 8 in liggen.

In de 2e periode wist OZ&PC langzaamaan iets beter in het spel te komen en werden er af en toe behoorlijke kansen gecreëerd door OZ&PC. Al duurde het nog tot ruim halverwege de 2e periode dat ook OZ&PC op het scorebord wist te komen nadat een goed uitgespeeld man-meer prima werd afgerond door Sanne Nordkamp. Ook verdedigend ging het voor OZ&PC deze periode een stuk beter al kon er niet voorkomen worden dat de Ham toch nog 5x wist te scoren, veelal uit counters. 1-13 halverwege.

In de 3e periode zag het er bij OZ&PC aanvallend best aardig uit. Steeds vaker werd er gevaar gecreëerd voor het doel van de Ham. Iets wat 3 doelpunten opleverde voor OZ&PC. 1x was Saskia van Benthem goed op de counter weg en 2x wist Sanne Nordkamp het net te vinden en eiste mede daardoor een belangrijke rol op voor de Oldenzaalse ploeg. In de verdediging moest OZ&PC echter een aantal keer aan de noodrem trekken en met de daarop volgende man-meer situaties wist de Ham wel raad. Alle 4 van deze buitenkansjes werden benut. Tel daarbij nog 2 normale doelpunten op en de stand na 3 perioden spelen was 4-19.

In de laatste periode begon bij OZ&PC de vermoeidheid zijn tol te eisen waardoor de aanvallen slordiger werden en er dus steeds minder gevaarlijke aanvallen waren van de kant van OZ&PC.  Verdedigend was het nog redelijk goed en deze periode werd de schade beperkt tot 4 tegendoelpunten, wat dat betreft dus het beste part van de wedstrijd. Zelf wist OZ&PC ook nog 2 doelpunten te maken. Beide waren van Chantal Brouwer die in rest van de wedstrijd heel veel werk had verzet op met name de midvoor kreeg in deze laatste periode eindelijk loon naar werken. Eindstand 6-23

De Ham was duidelijk een maat te groot voor OZ&PC. Maar het was erg positief om te zien dat OZ&PC binnen de wedstrijd een duidelijk stijgende lijn liet zien. Dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week. Dan gaan de dames van OZ&PC op bezoek bij de Vennen, op papier een meer gelijkwaardige tegenstander.

Periodestanden: 0-8, 1-5, 3-6, 2-4. Doelpunten: Sanne Nordkamp 3x, Chantal Brouwer 2x en Saskia van Benthem 1x.

Foto: Herman Zandhuis.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer