Voorbeschouwingen overige wedstrijden Hoofdklasse B

Zaterdag staat speelronde 3 staat op het programma. Zoals het nu uit ziet kunnen alle wedstrijden doorgaan. ACV speelt uit tegen CSV Apeldoorn, dus tot 22 september de tijd om het eigen kunstgras veld in orde te maken. Afgelopen zaterdag bleek dat er maar weinig krachtsverschil zit tussen de ploegen in de hoofdklasse B. Liefst 5 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Benieuwd hoe de wedstrijden zaterdag gaan eindigen. De topper is de wedstrijd tussen SC Genemuiden en Excelasior’31. Twee sterke zaterdagclubs tegenover elkaar. Negen teams hebben nog geen overwinning gehaald dit seizoen. Deze clubs zullen zaterdag graag de eerste winst willen bijschrijven. Zaterdagmiddag om 17:00 uur kan de balans worden opgemaakt van speelronde 3. Iedereen veel plezier bij de wedstrijden.

Buitenpost – Berkum

Buitenpost verloor de 1e thuiswedstrijd met 2-5 van DUNO, maar speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Staphorst. Een prima prestatie. De thuisclub zal in deze thuiswedstrijd ook proberen om punten te pakken tegen Berkum. De bezoekers moeten in staat zijn om in de top van de ranglijst mee te draaien. Daar staan ze na twee wedstrijden ook al. Buitenpost heeft zeker een kans tegen Berkum, maar de bezoekers hebben een sterk elftal dat gaat winnen in Friesland.

Sparta Nijkerk – Staphorst

Deze beide clubs hadden zich de competitie start ongetwijfeld anders voorgesteld. Sparta Nijkerk wil een gooi doen naar de titel, maar haalde maar 1 punt uit de eerste twee wedstrijden. Staphorst startte met twee gelijke spelen. Beide ploegen zullen graag deze wedstrijd willen winnen. Maar ze willen in elk geval niet verliezen, dus al te veel risico gaan niet nemen. Een gelijkspel lijkt daarom de uitkomst te worden.

AZSV – DETO

AZSV en DETO waren afgelopen zaterdag tevreden met de behaalde resultaten. AZSV won op Urk met 0-2, en DETO versloeg in Vriezenveen Sparta Nijkerk met 1-0. Op het eigen sportpark is AZSV heel moeilijk te kloppen. DETO trainer Jos van der Veen beschikt altijd over een uitgebreide analyse van de komende tegenstander. Het is de vraag of DETO aan de hand van die analyse ook tot de juiste strijdwijze komt om AZSV te verslaan. Makkelijk zal het niet worden voor AZSV, maar het thuisvoordeel geeft uiteindelijk de doorslag.

Flevo Boys – SDC Putten

In de eerste wedstrijden van de hoofdklasse heeft Flevo Boys al laten zien dat ze op dit niveau thuis horen. SDC Putten speelde twee keer gelijk. Al was dat zaterdag op het nippertje, want pas in 90e minuut werd het gelijk tegen Excelsior’31. Er lijkt niet veel krachtsverschil te zijn tussen deze clubs. Het zal dus uitdraaien op een gelijk opgaande wedstrijd. Toch moet Flevo Boys het lukken om deze wedstrijd te winnen.

SC Genemuiden – Excelsior’31

SC Genemuiden kwam afgelopen zaterdag niet in actie. De wedstrijd tegen ACV werd afgelast, omdat het kunstgras in Assen nog niet speelklaar was. Nu zal blijken of Genemuiden baat heeft gehad bij deze extra rustdag. Excelsior’31 moet vooral tot het laatste minuut scherp blijven in wedstrijden. Want de eerste twee wedstrijden kreeg het steeds in de 90e minuut nog een goal om de oren. SC Genemuiden heeft een ploeg die makkelijk scoort, dat zal Excelsior’31 en de staf (foto) gaan ondervinden. De Rijssenaren kunnen het de gastheren wel moeilijk maken, maar niet moeilijk genoeg. De winst gaat naar SC Genemuiden.

WHC – DUNO D

Een wedstrijd tussen twee clubs die zijn gepromoveerd uit de 1e klasse. WHC is blij om terug te zijn in de hoofdklasse en wil graag op dit niveau blijven voetballen. Ook DUNO is blij om op hoofdklasse niveau te mogen acteren. Maar voor deze club is dit niet genoeg. Zij willen nog wel een stap hogerop. Daarvoor hebben ze de selectie deze zomer nog meer versterkt. WHC wordt thuis altijd gesteund door de eigen trouwe supporters schaar. Deze steun zal er nu ook zeker zijn, maar dat is niet voldoende om het sterke DUNO te verslaan. De punten gaan mee met de bezoekers.

CSV Apeldoorn – ACV

CSV Apeldoorn haalde zaterdag een gelijk spel in de uitwedstrijd tegen Berkum. Een mooi resultaat tegen een sterke tegenstander. ACV kwam zaterdag niet in actie door de opleveringsproblemen met het eigen kunstgras veld. Uit spelen tegen CSV is voor elke tegenstander lastig. Het publiek is altijd de 12e man in Apeldoorn. ACV weet dit ook nog uit het verleden, toen beide clubs elkaar tegen kwamen in de hoofdklasse. Het zal geen gemakkelijke middag worden voor ACV, maar winnen in Apeldoorn moet kunnen voor de Assenaren.

Foto Excelsior’31: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer