Voorbeschouwingen overige wedstrijden Hoofdklasse B

Ook afgelopen zaterdag bleek weer dat iedereen van iedereen kan winnen in de hoofdklasse B. Na drie wedstrijden is er al geen enkel team meer dat de volle buit heeft binnen gehaald. Elke week komen er vele gelijke spelen op de uitslagen lijst te staan. Zeven clubs zijn er nog ongeslagen. Acht clubs wachten nog op de eerste overwinning. Zes clubs hebben twee punten en staan daardoor op de 10e tot en met de 15e plek op de ranglijst. Er is dus nog heel weinig te zeggen over de onderlinge krachtsverschillen. Dat is mooi, want daardoor is er sprake van een spannende competitie. Zaterdag speelronde 4. Wat gaat deze ronde ons brengen? Zeker is dat er wel verschuivingen komen in de stand. Iedereen veel plezier bij de wedstrijden.

SDC Putten – SC Genemuiden

SDC Putten verloor zaterdag van Flevo Boys en 2-1. Daarvoor speelde SDC twee keer gelijk. Een overwinning in deze speelronde zou mooi zijn. SC Genemuiden behoort tot de topploegen in de hoofdklasse B. Zaterdag jl. speelden de bezoekers thuis met 1-1 gelijk tegen Excelsior’31. Een resultaat waar men gezien de wedstrijd heel blij mee was. SDC Putten zal in deze thuiswedstrijd ongetwijfeld voor de winst gaan, maar SC Genemuiden heeft de beschikking over een elftal dat in staat is om te winnen in Putten.

DUNO D – CSV Apeldoorn

Na drie wedstrijden is al wel duidelijk dat DUNO D over een elftal beschikt dat bovenin gaat meedraaien in de competitie. Een voorhoede met erg veel kwaliteiten. Dat bleek afgelopen zaterdag wel. Maar in die zelfde wedstrijd was te zien dat er verdedigend foutjes werden gemaakt. CSV Apeldoorn speelde zaterdag met 3-3 gelijk tegen ACV. CSV liet zien dat zij ook in staat zijn om te profiteren van verdedigende fouten van tegenstanders. DUNO D kan winnen van CSV Apeldoorn, maar dan moeten zij wel scherp zijn in de verdediging. De punten blijven in Doorwerth.

Urk – Buitenpost

Urk won zaterdag in Wierden van SVZW. Een prima teamprestatie van de thuisclub. Debutant Buitenpost komt tot nu toe goed voor de dag in hoofdklasse. Gelijk spelen tegen Staphorst en Berkum is heel goed. Buitenpost laat de tegenstander het spel maken, en probeert dan toe te slaan uit de counter. Deze speelwijze zullen ze ook in Urk hanteren. De thuisclub gaat het dus niet makkelijk krijgen in deze wedstrijd. Maar in elke wedstrijd krijg je kansen, en Urk heeft wel spelers die in staat zijn om die kansen te benutten. Urk is thuis heel sterk, dat gaat Buitenpost ook merken.

Staphorst – WHC

Staphorst is nog ongeslagen dit seizoen. Maar drie keer gelijk spelen valt toch een beetje tegen. Het wordt dus tijd voor de eerste overwinning. Dat moet dan in deze wedstrijd gebeuren. WHC is op dit moment de hekkensluiter in de hoofdklasse B. Tot nu haalde de club 1 punt. Ook zij zullen dus voor een goed resultaat gaan. Staphorst heeft een drukke week voor de boeg, want op 26 september is PEC Zwolle de tegenstander in de KNVB Beker. Misschien dat de spelers van de thuisclub in hun achterhoofd wel een beetje aan deze wedstrijd denken. Wanneer ze echter volledig gefocust zijn op de wedstrijd tegen WHC, moet de overwinning voor de thuisclub zijn.

ACV – AZSV

Zaterdag de 1e thuiswedstrijd van ACV in dit seizoen. Het nieuwe kunstgrasveld is inmiddels vrijgegeven, dus ACV gaan voor de eerste overwinning op het eigen sportpark. De bezoekers uit Aalten zijn het seizoen heel goed begonnen. Hierdoor staat AZSV samen met DUNO D op de gedeelde eerste plaats van de ranglijst. ACV wil graag weer terug keren naar de 3e divisie. Dan is winst in thuiswedstrijden noodzakelijk. AZSV zal zeker proberen om punten te halen in Assen. Zij zijn in staat om het ACV heel moeilijk te maken. Maar niet zo moeilijk dat ACV geen punten haalt deze wedstrijd.

DETO – Flevo Boys

Deze beide clubs kennen elkaar nog uit het vorige seizoen, toen ze beiden in 1e klasse D uit kwamen. DETO verloor in dat jaar twee keer kansloos. In Vriezenveen werd het 1-4. DETO verloor zaterdag met 3-1 van AZSV. Flevo Boys won met 2-1 van SDC Putten. DETO won de vorige thuiswedstrijd met 1-0 van Sparta Nijkerk. DETO zal ongetwijfeld deze thuiswedstrijd ook graag willen winnen. Flevo Boys heeft een goed voetballend team dat het elke tegenstander lastig kan maken. De voorspelling bij deze wedstrijd is een overwinning voor Flevo Boys.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer