Voorbeschouwingen overige wedstrijden Hoofdklasse B

Zaterdag staat speelronde 5 in de Hoofdklasse B op het programma. Een echte derby is de wedstrijd tussen Staphorst en Berkum. Ook van de wedstrijd tussen Sparta Nijkerk en DUNO D mag het nodige verwacht worden. Maar vergeet de andere wedstrijden niet. Want elke speelronde zijn er onverwachte uitslagen. Dat bleek afgelopen zaterdag wel. Veel ploegen staan nog dicht bij elkaar. Wel zijn er vier teams die wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Een overwinning zorgt voor een ander gevoel. En 3 punten telt ook harder aan. Zaterdagmiddag om 17:00 zal blijken of deze vier een eerst winstpartij hebben kunnen bijschrijven. Iedereen weer heel veel plezier bij de wedstrijden.

Buitenpost – ACV

Buitenpost is een team wat moeilijk te verslaan is, zo bleek in de eerste wedstrijden van dit seizoen. Verdedigend zit het goed in elkaar. Zelf ook nog scoren gaat wat moeizamer. ACV kreeg afgelopen zaterdag een domper te verwerken Thuis werd met 0-1 verloren van AZSV. Daarnaast werd topscoorder Marco van der Heide met rood van het veld gezonden. Hoeveel wedstrijden hij moet toekijken is afwachten. Buitenpost zal ook in deze thuiswedstrijd weer proberen om vanuit een gesloten verdediging via de counter toe te slaan. ACV weet elke wedstrijd veel kansen te creëren. En als ze deze kansen gaan benutten, dan is de winst voor ACV.

Sparta Nijkerk – DUNO D

Sparta Nijkerk haalde zaterdag de eerste overwinning van het seizoen binnen. En dat was meteen een mooi resultaat, want Berkum werd in Zwolle met 1-4 verslagen. DUNO D won zaterdag met 5-4 van CSV Apeldoorn. In laatste 10 minuten boog DUNO een 2-4 achterstand om in een 5-4 winst. DUNO heeft nu al 14 keer gescoord in 4 wedstrijden. Wel moet daarbij worden aangetekend dat ze ook al 9 doelpunten tegen hebben. Gelet op de ambities van beide clubs kunnen we er van uit gaan dat het een spectaculaire wedstrijd gaat worden. Sparta wil de 1e thuisoverwinning van het seizoen binnen halen. Maar de aanvallende kwaliteiten van DUNO zijn zo goed, dat ze ook deze wedstrijd gaan winnen.

AZSV – Flevo Boys

AZSV is goed begonnen aan dit seizoen. De Aaltenaren staan op dit moment op een gedeelde eerste plaats op de ranglijst, samen met DUNO. Ook Flevo Boys kan spreken van een prima start van de competitie. Gekeken naar ranglijst lijken de teams gelijkwaardig. Flevo Boys moet wel aantreden op een natuurgras veld, en dat is een verschil met de eigen kunstgrasmat. Bij deze wedstrijd lijkt een gelijkspel een redelijke prognose.

WHC – Excelsior’31

WHC moet duidelijk nog wennen aan het spelen in de hoofdklasse. Alleen tegen SVZW werd een punt gehaald. Excelsior’31 is jaren actief op dit niveau. Zij weten wat er gevraagd wordt. Zaterdag liet de ploeg van coach Peter Wesselink (foto) zien, dat ze kunnen wachten op de mogelijkheden. Wanneer die komen hebben ze spelers die dan kunnen toeslaan. WHC is thuis moeilijk te verslaan, maar Excelsior’31 moet daartoe in staat zijn.

CSV Apeldoorn – SC Genemuiden

CSV Apeldoorn is thuis moeilijk te verslaan. Al wist Urk wel te winnen in Apeldoorn met 2-4. CSV zal met ongeloof terug denken aan de wedstrijd tegen DUNO. In 10 minuten tijd ging een 2-4 voorsprong verloren. Ook de tegenstander zal slechte herinneringen hebben aan afgelopen zaterdag. Met 6-1 verliezen in Putten, dat is een uitslag die niemand van te voren voorspeld zal hebben. De thuisclub weet dus dat er mogelijkheden zijn om te scoren tegen SC Genemuiden. Maar de bezoekers laten zich niet opnieuw de kaas van het brood eten, en gaan met 3 punten weer naar huis.

Urk – DETO

Eigenlijk weet iedere tegenstander wel hoe Urk speelt. Een strijdwijze met veel passie en inzet. Het zorgt ervoor dat Urk met 9 punten uit 4 wedstrijden bovenin staat in de competitie. DETO speelde helemaal niet zo slecht de afgelopen wedstrijden. Ze maken alleen te weinig gebruik van de mogelijkheden die ze krijgen. Op Urk zullen de bezoekers niet veel kansen krijgen. De gastheren moet het lukken om deze wedstrijd te winnen.

Staphorst – Berkum

Binnen een week speelt Staphorst twee keer tegen een ploeg uit Zwolle. Eerst door de weeks tegen PEC Zwolle voor de KNVB beker. En dan voor de competitie tegen Berkum. Beiden ploegen kennen elkaar al goed uit het verleden. Ze weten dus wat ze van de tegenstander kunnen verwachten. Het kan een mooie wedstrijd worden, tussen twee teams die bovenin gaan meedraaien in de hoofdklasse. Een winnaar komt er niet uit de bus deze middag.

Foto Wesselink: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer