Voorbeschouwingen overige wedstrijden hoofdklasse B

Zaterdag staat wedstrijddag twee op het programma in de hoofdklasse B met ook nu weer mooie wedstrijden. In Assen de topper tussen ACV en SC Genemuiden. Maar ook de andere wedstrijden zijn zeker de moeite waard. Lukt het DETO en Buitenpost om te herstellen van de zware nederlagen die ze leden? En wat doen de andere nieuwkomers in de hoofdklasse? DUNO D ontvangt Flevo Boys. Interessant om te zien wat de uitslag van deze wedstrijd zal zijn.

SDC Putten – Excelsior’31

SDC Putten speelde zaterdag gelijk tegen AZSV. Excelsior’31 van trainer Peter Wesselink (foto) leek ook op weg naar een gelijkspel, maar in de blessure tijd scoorde ACV de 1-2, waardoor de punten naar Assen gingen. De thuisclub zal zeker proberen om deze wedstrijd te winnen, maar Excelsior’31 moet in staat worden geacht om een punt te halen in Putten.

DUNO D – Flevo Boys

Twee clubs die vorig jaar nog actief waren in de 1e klasse. De thuisclub speelde nog nooit eerder op hoofdklasse niveau. Maar de ambities zijn erop gericht om nog hoger te spelen. Flevo Boys is van mening dat ze op dit niveau thuis horen. DUNO D krijgt een goede tegenstander op bezoek, maar de selectie van de thuisclub is zo sterk, dat ze deze thuis wedstrijd gaan winnen.

URK – AZSV

Een wedstrijd spelen op Urk is nooit gemakkelijk. De thuisclub heeft een elftal dat er altijd voor 100% voor gaat. Daarnaast heeft de club de beschikking over goede voetballers. AZSV weet uit ervaring hoe het is om tegen Urk te voetballen. Ze zullen met een goed strijdplan aan de wedstrijd beginnen, maar uiteindelijk blijven de punten in Urk.

Staphorst – Buitenpost

Van de thuisclub wordt verwacht dat ze bovenin gaan meedraaien in de hoofdklasse. Als je kijkt naar de beschikbare spelers, dan moet dat ook kunnen. Buitenpost speelde nog nooit eerder op hoofdklasse niveau. Afgelopen zaterdag verloren ze met 2-5 van DUNO D. Een harde kennismaking met de hoofdklasse. Ook zaterdag zal Buitenpost ervaren dat punten halen niet vanzelf gaat dit jaar.

ACV – SC Genemuiden

Dit is de topper van de 2e speelronde. ACV degradeerde afgelopen seizoen uit de 3e divisie, maar wil na dit seizoen wel weer terug keren naar dat niveau. Ook SC Genemuiden heeft ambities om hoger te spelen. Voor mening volger van de hoofdklasse zijn zij de verwachte kampioen. Zaterdag zal moeten blijken of die verwachtingen terecht zijn. ACV biedt SC Genemuiden ongetwijfeld maar tegenstand als DETO afgelopen zaterdag. Na een mooie wedstrijd staat er uiteindelijk een overwinning voor de bezoekers op het scorebord in Assen.

DETO – Sparta Nijkerk

DETO kreeg zaterdag een lesje hoofdklasse effectiviteit in Genemuiden. De thuisclub weet dus dat je op dit niveau scherp moet verdedigen. Sparta Nijkerk wil dit seizoen mee gaan doen om de prijzen. Het was voor hen dan ook teleurstellend dat er in de 1e thuiswedstrijd gelijk werd gespeeld tegen SVZW. Trainer Erik Speelziek noemde het na de wedstrijd wel een terecht gelijkspel. DETO zal proberen om in deze wedstrijd de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Sparta Nijkerk heeft sterk elftal, dat in staat moet zijn om te winnen in Vriezenveen.

Berkum – CSV Apeldoorn

CSV Apeldoorn verloor zaterdag thuis van Urk. Dat kwam ook om dat de ploeg lange tijd met 10 man moest spelen na een rode kaart. Berkum begon goed aan de competitie door de verdiende overwinning in de derby tegen WHC. Van de thuisclub mag worden verwacht dat ze ook dit seizoen gaan mee draaien in de top van de hoofdklasse. Dat ze daartoe in staat zijn, gaat CSV Apeldoorn ook ondervinden, want Berkum gaat deze thuiswedstrijd winnend afsluiten.

Foto Excelsior’31: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer