Vroomshoopse Boys wint bekerduel bij Stevo door sterke slotfase

Afgelopen zaterdag speelde Vroomshoopse Boys de tweede bekerwedstrijd van dit nieuwe seizoen. De spelers, staf en het trouwe Boys-publiek reisden af naar Geesteren om daar aan te treden tegen zondag eerste klasser Stevo. Het eerste kwartier speelde Vroomshoopse Boys redelijk verzorgd voetbal en het team was in die fase duidelijk de bovenliggende partij. In de 12e minuut opende Ton Kunst de score na goed voorbereidend werk van Robert Veld en de doorkoppende Jordy Harms (foto).: 0-1.  Na bijna een half uur spelen zag de scheidsrechter Makkinga een onreglementaire overtreding binnen de 16 meter door Boys-speler Tom Pierik en gaf een strafschop. Stevo-speler Justin Oude Booyink schoot hard in en keeper Sickman was kansloos 1-1.

Vroomshoopse Boys liet zich niet van de wijs brengen door deze tegengoal. Er volgden enkele gevaarlijke aanvallen. Ook Stevo liet zich daarbij niet onbetuigd. In de 35e minuut speelde Juliën Derks Ton Kunst aan. Ton Kunst gaf vervolgens een fraaie assist aan Jordy Hams, die de bal fraai in het doel wist te plaatsen. De feestvreugde was van korte duur, omdat arbiter Makkinga buitenspel constateerde en de treffer annuleerde. Er volgde daarna weer een periode van enkele kansen aan beide kanten, die niet werden verzilverd. Kort voor rust kwam Vroomshoopse Boys onnodig op een 2-1 achterstand door een miscommunicatie in de verdediging. Stijn Harmelink profiteerde daarvan en bepaalde de ruststand op 2-1..

Na de rust kwam Jos Hutten voor de licht geblesseerde Ton Kunst in het veld.  Door slordig spel en onnodig balverlies wist Stevo in de 70e minuut nog verder uit te lopen door een doelpunt van Lars ten Hoeve en werd de stand 3-1 bepaald. De Boys spelers gaven de moed niet op, en gingen steeds beter voetballen. In de 81e minuut werd Ramon de Jong onreglementair onderuit gehaald binnen de 16 meter. Scheidsrechter Makkinga wees resoluut naar de stip. Jordy Hams wist deze penalty gedecideerd te benutten en tekende voor de aansluitingstreffer: 3-2. Drie minuten was er opnieuw een fraaie aanval van de fel aandringende gasten. Het goede schot van Leon Dogger raakte de paal, maar Boys centrumspits Jordy Hams stond op de juiste plek om de bal alsnog in het doel te plaatsen: 3-3.

Enkele minuten later was het alweer raak voor de gasten. Leon Dogger wist met een hard schot Vroomshoopse Boys op een voorsprong te brengen. Dat betekende de winnende treffer, waardoor de Boys met 3-4 Stevo thuis versloeg. Het team van hoofdtrainer Karlo Meppelink en assistent Henk Harmens had onmiskenbaar veerkracht getoond in dit bij vlagen overigens wat rommelige bekerduel.

Dinsdagavond 11 september wordt er thuis geoefend tegen vv Kloosterhaar. Op zaterdag 15 september volgt op sportpark Het Midden in Vriezenveen het derde en tevens laatste bekerduel uit de voorronde tegen eerste klasser DOS’37. Om 14.45 uur wordt er afgetrapt.

Foto: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer