VU 18 en MU 22 Peatminers verliezen ruim

Het VU18-team van Peatminers speelde afgelopen zaterdag de eerste echte Tweede Divisie wedstrijd. Hoewel het team van Binnenland al langer bekend is met het landelijke niveau, speelde Pestminers er niet minder om. “Niet bang zijn!” werd meerdere malen ingestampt, en dus begonnen de gasten, zoals afgesproken, sterk aan de wedstrijd. Door de felle manier van spelen door het team van Binnenland was de toon gauw gezet; dit wordt een keiharde wedstrijd.

Dat Pestminers zijn mannetje kan staan in de tweede divisiecompetitie is wel duidelijk, maar het is wel even heel iets anders dan de Tweede Klasse waar ze vorig jaar in speelden. Maar juist door een niveau op te zoeken wat net iets boven dat van hen ligt, kunnen ze super veel leren en als team gaan groeien. De wedstrijd is geëindigd in een eindstand van 63-37 voor Binnenland.

Mu22 ging afgelopen vrijdag richting Dronten voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een stukje rijden en het oppikken van een gestrand teamlid kon Pestminers zich gaan voorbereiden op de wedstrijd. Met een goede warming up zijn ze de wedstrijd begonnen en ze gingen er direct hard tegen aan. Toen het eerste kwart was afgelopen, kregen men door dat het Peatminers hoe dan ook niet gegund was deze wedstrijd te winnen. Ondanks alle tegenslagen in deze wedstrijd en alle frustraties op het veld heeft men de wedstrijd netjes afgesloten met een 69-47 als eindstand.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer