WVC Volley heren pakt punt van Orion 3

Zaterdag maakten de heren van WVC Volley zich klaar voor de eerste confrontatie van het seizoen. Ze namen het op tegen Orion H3 in Doetinchem. WVC Volley kende een goede voorbereiding op het seizoen. Alle drie de voorbereidingswedstrijden werden gewonnen. Waarbij de winst op Rivo H1, die uitkomt in een divisie hoger, een opvallende was. De eerste set begon aardig gelijk op. Beide teams moesten duidelijk even wennen aan elkaar, waardoor er direct al veel fouten werden gemaakt. De passing was slordig aan beide kanten en ook serverend kon er maar weinig druk gezet worden. De enige die een stabiele serve in huis had was nieuwkomer Jarek Sobczynski. De eerste set ging naar Orion met een stand van 25-20. De ploeg van Orion heeft  een aanzienlijk lager leeftijdsgemiddelde dan die WVC Volley. Dit was ook terug te zien in het spel. Het frivole spel van Orion zorgde voor veel problemen bij de heren uit Wierden. Met nieuwkomers Hans Gelsen, Wiljen Veldhuis, Jarek Sobczynski en Remco Hendriksen heeft Wierden een ploeg die het vooral van de ervaring en de intelligentie moet hebben. Maar was dat vandaag genoeg?

De tweede set begon wederom gelijk op, echter had WVC een beter antwoord op lastige service van Orion. Hierdoor kwamen ze ook wat meer aan aanvallen toe en werden er mooie punten gescoord. De eigen service was ook beter verzorgd en dit zorgde voor een 20-25 setwinst voor de mannen uit Wierden. De goed gebalanceerde formatie van Orion ging de derde set sterk van start. Met een hoge servicedruk en uitstekende buitenaanvallers maakte zij al snel een verschil in deze set. WVC kwam er niet aan te pas.  De pass was onnauwkeurig waardoor de setups van spelverdeler Peter Oosterhuis doorzichtig werden. Hierdoor was het blok aan Doetinchemse kant makkelijk gezet. Deze set werd met grote cijfers in Doetinchem gehouden: 25-13

In de laatste set was het wedstrijdbeeld niet veel anders. Hoe goed WVC ook probeerde om in het spel te komen, er was wederom geen antwoord op de goede services van de tegenstander. De samenwerking binnen het team liep ook wat stroef, waardoor lastige ballen slecht verwerkt werden. De laatste werd beëindigd in 25-17. Een verdiende 3-1 overwinning van Orion dat goed aan het seizoen begint. Voor de heren uit Wierden is er nog veel werk aan de winkel.

Foto’s: Ton Schelfhorst.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer