Zaalvoetballers Excelsior’31 uit op revanche tegen FC Brasil’77

Vrijdag 28 september komen de zaalvoetballers van Excelsior’31 weer in actie in de landelijke Eerste Divisie. In Sporthal de Reggehal in Rijssen gaat het dan spelen tegen FC Brasil’77. Het duel begint om 21.00 uur en staat onder leiding van het arbitrale trio Arends, Pals en Maathuis.

De Rijssenaren wachten dit seizoen nog op de eerste overwinning. In de eerste speelronde van de competitie ging het met 5-1 onderuit tegen titelkandidaat ZVG/Cagemax. Afgelopen week speelde het in de eerste ronde van de landelijke beker met 4-4 gelijk tegen Futsal Winsum. In een krankzinnige strafschoppenserie dolf het uiteindelijk met 9-8 het onderspit.

FC Brasil’77 heeft ondertussen twee competitieduels afgewerkt. In de eerste speelronde ging het met 5-2 onderuit tegen FCK De Hommel (naast ZVG/Cagemax ook titelkandidaat). In de tweede wedstrijd zette het team uit Terborg promovendus ZVV Ede met 6-2 aan de kant.

Excelsior’31 en FC Brasil’77 hebben al diverse malen tegen elkaar gespeeld. Vier seizoenen terug was Excelsior’31 heer en meester in de Topklasse en versloeg het de bezoekers tweemaal. Mede hierdoor promoveerden de Rijssenaren destijds naar de Eerste Divisie, waar het verblijf bleef bij één seizoen.

Twee seizoenen terug waren de rollen omgedraaid in de Topklasse. FC Brasil’77 werd met overmacht kampioen en wist Excelsior’31 tweemaal te verslaan. Het team uit Terborg werd zelfs kampioen in de wedstrijd tegen Excelsior’31. Afgelopen seizoen wist FC Brasil’77 zich keurig te handhaven in de Eerste Divisie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer