Zwart Wit wint overtuigend streekderby van HKC

Afgelopen zondag stond de streekderby Zwart Wit – HKC op het programma. Het vorige seizoen kwamen beide clubs elkaar in de zaal tegen, en dit jaar voor het eerst sinds langere tijd weer op het veld. Beide clubs hadden de punten hard nodig, gezien de stand op de ranglijst na twee speelronden. Zwart Wit speelde van meet af aan gedisciplineerd en fel en troefde HKC af in deze editie: 17-10.

In barre weersomstandigheden werd er deze zondag afgegooid in Delden. Zwart Wit is één van de weinige clubs die nog op gras speelt, maar gezien het feit dat HKC twee seizoenen geleden ook nog op gras speelde, mochten de omstandigheden voor beide teams geen belemmering zijn.

Vanaf het begin speelde Zwart Wit fel en gedisciplineerd. De Deldenaren maakten duidelijk dat er niets cadeau werd gegeven deze zondag en HKC had moeite om hun spel te spelen. Met name verdedigend werden de Hengeloërs flink afgejaagd. De Deldense formatie had de eer om het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken, 1-0.

Ondanks dat het spelbeeld een overwicht voor de Deldenaren aangaf, bleek het lastig om dit qua score uit te drukken. Pas bij een stand van 5-5 lukt het om enige afstand te creëren en bij 8-6 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust was het spelbeeld niet veranderd. De Deldenaren gaven veel druk en konden de fouten van de Hengeloërs nu duidelijker afstraffen. HKC werd op alle fronten afgetroefd en konden weinig kansen creëren. Zwart Wit bleef langzaam en gestaag de score uitbouwen en kon uitlopen naar een 13-6 voorsprong. Pas halverwege de tweede helft kon HKC het eerste doelpunt produceren en bleek de strijd gestreden. De zwart witte formatie bleek uiteindelijk met 17-10 te sterk en noteerde zodoende de eerste overwinning van het (nog prille) seizoen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer