Vasse verliet uit bij UD Weerselo

Het eerste elftal van Vasse heeft afgelopen zondag op bezoek bij UD met 3-2 verloren. Vasse begon nog aardig aan de wedstrijd in Weerselo. Daan Haarhuis kon al na vijf minuten uithalen vanaf de 16 meter, maar zijn schot miste kracht. Hierna nam UD het initiatief en na 15 minuten wist de rechtsbuiten de 1 – 0 binnen te werken. Vasse had de eerste helft geen rust aan de bal, het wist voetballend geen vuist te maken en kon zich niet in de wedstrijd knokken.

Mark Bolink greep hierdoor al na 25 minuten in en bracht Tijmen Reinerink voor Max Geerdink Johannink. Hij bracht zienderogen meer vuur in het spel van Vasse, dit resulteerde na 35 minuten in de prachtige 1 – 1 van Len Veelers. Reinerink wist zich goed vrij te spelen en bediende Rudolf Wigger aan de linkerkant, hij had een goede voorzet in huis en Len Veelers knikte knap raak in de verre hoek. Na dit doelpunt rook Vasse bloed en probeerde zich in de wedstrijd te knokken. Dit resulteerde in enkele opstootjes en de scheidsrechter had zijn handen vol om beide ploegen in toom te houden.

De rust was dan ook een goed moment beide ploegen te laten afkoelen. Voor Vasse had dit rustmoment duidelijk geen goeds gedaan. Na 2 minuten spelen in de tweede helft schoot de spits van UD na een scrimmage de 2-1 binnen. Vasse had niet het vuur meer als voor de rust en voetbalde opnieuw tegen zichzelf. Toch kreeg het via Stefan Weersink een goede kans op de gelijkmaker, maar hij schoot de bal vanuit een kansrijke positie over de goal. Vasse ging opportunistischer spelen en Tijmen Reinerink zette Daan Haarhuis nog vrij voor de keeper, echter was zijn aanname niet goed en de keeper kon de inzet keren. Uit de rebound kon ook Len Veelers nog zorgen voor de gelijkmaker maar hij mikte te hoog. Vasse probeerde de gelijkmaker te forceren maar kreeg in de counter de deksel op de neus. In de 90e minuut scoorde UD de 3- 1 en de wedstrijd was beslist. In de laatste minuut wist Vasse nog wel een keer te scoren via Daan Haarhuis maar er was niet genoeg tijd om alsnog een punt mee te nemen.