WVC Volley dames verliest haar eerste thuiswedstrijd in de eerste divisie

De speelsters van Weghorst Makelaardij WVC Volley dames afgelopen zaterdag aan voor het eerste thuisduel in de eerste divisie. Tegenstander deze middag was VC Bolsward dames 1. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd met Loes Boone, Lisette Ottenschot, Kirsten Lentink, Myrthe Maris, Marlijne ter Avest, Marlon Voortman en Kira Schorn. Marlijne ter Avest nam meteen het eerste block voor haar rekening, gevolgd door een mooi block van Lisette Ottenschot. De dames uit Wierden wisten de voorsprong de gehele set vast te houden en steeds verder uit te breiden tot 19-12. Mede door goede serveseries en een goed block, werd de eerste set binnengehaald met 25-16.

De opstelling in de tweede set was ongewijzigd en ook deze set werd weer begonnen met een kill-block. WVC zette het goede spel van set 1 voort. Mede door een goede serveserie van Marlon Voortman namen de speelsters uit Wierden wederom de leiding (17-13). Vc Bolsward kwam vervolgens een paar punten terug in deze set door een aantal slordige fouten aan de kant van Wierden. WVC Volley herpakte zich snel en pakte ook de tweede set (25-20).

De dames uit Wierden speelden goed volleybal en moesten dit in de derde set vast weten te houden. De derde set begon echter een beetje rommelig, maar WVC Volley wist toch op een 20-13 voorsprong te komen. Deze voorsprong zou toch voldoende moeten zijn om de set uit te spelen, maar dit bleek moeilijker dan gedacht. WVC Volley dames 1 kreeg moeite in de pass door een goede serve serie van vc Bolsward. Het werd 20-20 en het werd zelfs 20-24. De dames uit Bolsward wisten de derde set binnen te halen met 20-25.

Een tegenvaller voor WVC Volley en ook in de vierde set wisten de dames uit Wierden het tij niet te keren. Het initiatief kwam meer en meer te liggen aan de kant van VC Bolsward en bij de dames uit Wierden ontbrak bij vlagen een gezonde dosis lef. Vc Bolsward nam de leiding in deze set, maar WVC Volley dames 1 kon toch op karakter terugkomen tot 20-20 en het werd zelfs 24-23 deze set. Matchpoint voor Weghorst Makelaardij WVC, maar ze konden het beslissende puntje niet maken. VC Bolsward trok deze set toch aan het langste eind en pakte de set met 24-26.

Meteen een ‘vijfsetter’ dus voor de dames uit Wierden tijdens het eerste thuisduel. De ploeg van trainer Frank van den Noort begon met een ongewijzigde opstelling aan de laatste set. Het Wierdense team startte goed, speelde fel, leverde servedruk en speelde vol enthousiasme met als resultaat een 8-2 op het scorebord halverwege de vijfde set. VC Bolsward wist zich echter toch terug te knokken in deze laatste set tot 12-12. Een spannende slotfase met mooie rally’s resulteerde uiteindelijk in setwinst voor VC Bolsward (13-15).

WVC Volley dames 1 verliest haar eerste thuisduel met 3-2. De speelsters waren enigszins teleurgesteld na afloop van de wedstrijd, maar ze kijken vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd. Deze zal plaatsvinden op 6 oktober om 19.00 uur in Balk tegen D.B.S. dames 1.

Foto’s: Jan van den Noort.