Dames VKC’03 pakken de eerste drie punten

Zaterdag avond kwamen de dames van de IJsselmeeuwen uit Zutphen op bezoek in Tubbergen bij VKC. In de eerste periode was het VKC dat het initiatief nam. Al na een kleine 30 sec was het Marly Stopel die met een backhand de 1-0 op het bord wist te zetten. Verdedigend zat het goed bij VKC. Tweemaal werd een overtal situatie van de dames uit Zutphen onschadelijk gemaakt, mede door een goed keepende Jorieke Aveskamp. Het antwoord hierop kwam van Sophie Derkman, na een goed uitgespeelde aanval. De IJsselmeeuwen wisten nog 1x wat terug te doen, maar de voorsprong van 2-1 stond op het scorebord.

In de 2e periode bleven de dames van VKC hun eigen spel spelen. Met een time-out wist coach Marcel Jacobs de dames nog even weer op scherp te zetten. Aanvallen werden netjes opgezet, maar ook verdedigend hadden de IJsselmeeuwen moeite er door te komen. VKC wist de voorsprong iets te vergroten naar 5-3 halverwege de wedstrijd. In de derde periode kwamen de dames uit Zutphen door een strafworp even weer dichtbij, 5-4. Het antwoord hierop werd snel gegeven, de Tubbergse zetten een tandje bij en liepen uit naar een 7-4 voorsprong. Met een goed uit gespeelde man-meer wisten de ijsselmeeuwen nog iets terug te doen, maar de voorsprong stond 7-5.

In de laatste zes minuten mocht dit niet meer weg worden gegeven. Maar de dames uit Tubbergen wisten het zichzelf toch nog weer moeilijk te maken. De IJsselmeeuwen wisten steeds de aansluiting terug te vinden en terug te komen in de wedstrijd. Een 8-5 voorsprong werd nog weer omgebogen naar 9-8. Het was toen duidelijk dat er een tandje bij moest met nog 1 minuut op de wedstrijd klok. Een goed uitgespeel man-meer situatie gaf wat lucht 10-8. Maar ook aan de andere kant kwam nog een uitsluiting in de laatste 25 seconden en ook deze werd vakkundig afgemaakt 10-9. Met nog 11 seconden op de schotklok was het een kwestie van rustig uitspelen van de tijd. De eerste drie punten voor de dames van VKC waren binnen.

Doelpuntenmakers: Marly Stopel 6x, Sophie Derkman 3x en Joy Bekker 1x.