Fleringen verliest op bezoek bij SVV’91

Zondag speelde het eerste elftal van VC Fleringen uit bij SVV’91. De Surinaamse Voetbalvereniging is voor Fleringen elk jaar een lastig te nemen horde. Een mooie klus voor Hielke Aan de Stegge en Wilco Broekhuis om dit jaar het tij te keren. Fleringen mist nog altijd Lars Schoemaker, Peter Oude Lenferink en Dries Koopman wegens blessures. Hier kwam afgelopen week ook Jasper Slaghekke bij. Bij Fleringen keerde Jitse Nijland terug in de aanval ten koste van Tim Stopel. Jeffrey Heithuis was weer beschikbaar en speelde naast Robert Beukerink in de verdediging. Ook Gijs Koopman was weer fit genoeg om te spelen. Hij verving Jasper Slaghekke op het middenveld.

Al vanaf het begin werd duidelijk dat het tegen SVV’91 wel eens een lastige middag kon worden. Fleringen begon niet scherp aan de wedstrijd en verloor veel tweede ballen. Hierdoor konden de snelle aanvallers van de Enschedeërs vaak in stelling gebracht worden. Zonder echte kansen te creëren was SVV’91 het eerste kwartier de betere ploeg. Na twintig minuten spelen kwam Fleringen beter in de wedstrijd.

Tot tweemaal toe werd via fraai combinatiespel de razendsnelle Jitse Nijland de diepte in gestuurd. De eerste keer werd hij afgevlagd, de tweede keer negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal en liet hij doorspelen. Jitse Nijland kon alleen op de doelman af, omspeelde hem, maar speelde de bal vervolgens jammerlijk te ver voor zich uit waardoor de kans verloren ging. Fleringen ging beter spelen en kreeg in de gaten dat er zeker wat te halen viel. Fleringen had pech toen een corner van Gijs Koopman door Martijn Poppink richting de verre hoek werd gekopt en fraai werd gepareerd door doelman Edwin Vos van SVV”91. Na een half uur spelen schakelde Fleringen razendsnel om na balverlies van SVV’91.

Via Sjoerd Booijink en Steven Schepers werd Martijn Poppink gelanceerd en kon alleen op de doelman af. De Fleringse aanvoerder werd snoeihard getorpedeerd door SVV’91 doelman Edwin Vos. Wederom was de Enschedese grensrechter er als de kippen bij om de aanval af te vlaggen. Wat resulteerde was een vrije trap voor SVV’91 en tot ieders verbazing slechts een gele kaart voor de Enschedese doelman. Een minuut later lag de bal aan de andere kant wel in het net. Tom van den Berg kon binnen schieten na miscommunicatie in de  Fleringse verdediging. Een minuut voor rust kreeg SVV’91 een strafschop toen Gökmen Yilmaz werd gevloerd binnen de zestien. Deze strafschop werd door Maarten Oosterik zeer fraai gepareerd. Ruststand: 1-0.

De tweede helft kwam Luc Huisman in de ploeg voor Robin Heithuis. Hierdoor kwam er meer gif in het elftal en probeerde Fleringen meer druk naar voren te zetten. Fleringen ging op zoek naar de voorsprong en moest hierdoor ook ruimte in de verdediging weggeven. Jeffrey Heithuis en Robert Beukerink speelden echter prima en lieten zich niet gek maken door de schreeuwende en provocerende Surinamers. Fleringen kreeg enkele kleine kansen om de stand weer gelijk te trekken. Jitse Nijland ontsnapte aan de Enschedese verdediging, maar zag helaas de volledig vrijstaande Martijn Poppink over het hoofd.

Ook Gijs Koopman had pech met een venijnig schot in de verre hoek dat door doelman Vos ternauwernood weggewerkt kon worden. Hierna was het SVV’91 dat op 2-0 kwam. Kerim Hayta slalomde de zestien in en prikte de bal in de verre hoek langs Maarten Oosterik. Fleringen bracht Peter Beukerink in de ploeg voor Steven Schepers en zette alles op alles om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Na vijfentachtig minuten spelen kreeg Fleringen een vrije trap na een overtreding op Sjoerd Booijink. Martijn Poppink ging achter de bal staan en joeg de bal hard achter de verbouwereerde doelman Vos.

Jeffrey Heithuis ging hierna in de voorhoede spelen en Fleringen trok een alles of niets alternatief uit de kast. Verder dan een schot van Jitse Nijland en een kopbal van Jeffrey Heithuis kwam de ploeg echter niet. In de laatste minuut kwam SVV”91 zelfs nog op 3-1 door een doelpunt van Gökmen Yilmaz. Fleringen vocht voor wat het waard was, maar kwam helaas net te kort om een resultaat te halen.

Volgende week zondag speelt Fleringen een thuiswedstrijd tegen FC Berghuizen.