WVC Volley Heren pakt nu ook eerst uit-overwinning van het seizoen

Zaterdag stond de 2de uitwedstrijd van het seizoen voor Weghorst Makelaardij WVC volley heren op het programma. Omdat de 1ste uitwedstrijd niet goed was verlopen, moest de ploeg nu toch anders voor de dag komen. De selectie was compleet, dus konden ook alle mogelijkheden benut worden. Tegenstander was Time Out H1 in Diepenheim.

In de 1ste set startte WVC sterk met goede servicedruk en goed verzorgde pass. Hierdoor was het voor Time-Out lastig scoren en kon WVC eigenlijk direct in het gewenste spelletje komen. De voorsprong kon echter niet vastgehouden worden, sterker nog, WVC zakte behoorlijk ver weg. De servicedruk viel weg zodat ze bij Time-Out hun sterke buitenaanvaller, en vooral diagonaalspeler in stelling konden brengen. De pass was niet meer onder controle (bleef hangen), terwijl aanvallend niet meer werd gescoord ondanks de prima spelverdeling van Peter Oosterhuis. Het grootste probleem bij WVC was echter het ontbreken van echte scherpte en overtuiging. Een ruime achterstand volgde (18-12), die alleen in de slotfase van de 1ste set weer iets kon worden rechtgezet. Genoeg voor de setwinst was het niet: 25-22 verlies.

Coach Arjan Heuver wisselde Ruben de Koeijer voor Hans Gelten voor de 2de set. Toch bleef de echte scherpte achterwege, goede punten werden afgewisseld met domme fouten en voor elk punt moest worden geknokt. Dit kwam uiteraard ook mede door de veel en makkelijk scorende diagonaal en buitenaanvaller van Time-Out, die door de spelverdeler dan ook gretig werd opgezocht. WVC liep dan ook de hele set achter de feiten aan, maar er zijn een paar dingen wat de tegenstander niet kan wegnemen: vechtlust, elkaars fouten oplossen en geloof in eigen kunnen. Precies op het juiste moment kwam WVC op gelijke hoogte:24-24. Wat volgde was een spannende ontknoping, waarin er over en weer setpunten genoteerd mochten worden. Het werd nu dan ook een mentaal spelletje en ook dat is een sterk punt van WVC: 28-30 winst.

De 3de set kan bijna gerust een kopie van de 2de worden genoemd. Arjan Heuver wisselde op mid-speler Arnold Hilberink in voor Jarek Sobczynski en het set verloop vrijwel hetzelfde, waarin Time-Out de voorsprong had, WVC aanklampte en wederom op tijd langszij kwam: 24-24. Wat volgde was een zowaar een nog mooiere ontknoping. Ook nu waren setpunten aan beide zijden te noteren en op 26-27 dacht Time-Out de set binnen te hebben toen Wiljen Veldhuis de bal via de antenne in het veld sloeg. Tot groot ongenoegen en boosheid werd dit niet door de 1ste scheidsrechter opgemerkt, waardoor het punt toch naar WVC ging. Vervolgens lag het spel even stil, om de getroffen antenne recht te hangen. De ontknoping was ook nu mentaal weer erg goed: 27-29 winst

Erg belangrijk, want 2-1 voorsprong is toch wel een lekker gevoel. Arjan Heuver ging een klein beetje schuiven: Jarek Sobczynski weer op mid (samen met Daniel Brouwer), Hans Gelten en de prima spelende Ruben de Koeijer op buiten en Arjan Hilberink op de diagonaal in plaats van aanvoerder Rik Buijse. Ook dit is tekenend voor Weghorst Makelaardij WVC, het gemak waarmee elkaars positie overgenomen kan worden.

De winst in de 3de set liet zich gelden in set 4. WVC trok het initiatief weer naar zich toe. Serverend en blokkerend met overtuiging waardoor de sterke aanvallers van Time-Out werden uitgeschakeld. De rest van de aanvallers van Time-Out konden geen potten breken. Ook de eigen aanval bleef lopen, zeker Ruben de Koeijer op de rechtdoor langs de lijn. Een verdiende voorsprong van 13-18 en het befaamde gat van 5 punten was daar. Winst kon de mannen van WVC niet meer ontgaan: 19-25.