Bon Boys heeft met een 5-1 winst op FC Suryoye eerste zege te pakken

Wie na 74 minuten voetbal zou hebben gezegd dat het wel eens 5-1 zou kunnen worden, die was voor gek verklaard. Bon Boys en Suryoye hadden er tot aan dat moment een aantrekkelijke wedstrijd van gemaakt, waarbij de uitslag nog niet te voorspellen was. Hoewel Bon Boys de meeste en beste kansen had, kon het nog alle kanten op. Maar toen viel na 75 minuten de 2-1, na een duet tussen twee ingevallen youngsters: Mick Beusenberg en Jeffrey Zijlstra. Na een prima actie op links van Mick tikte Jeffrey de bal bij de eerste paal binnen, en vanaf dat moment was de ban gebroken.

De gasten kregen nog een kans, maar daarna volgde er een knotsgekke slotfase waarin Bon Boys genadeloos toesloeg. Omdat Suryoye één op één ging spelen, kreeg de thuisploeg ruimte in de omschakeling en dat was een kolfje naar de hand van de razendsnel schakelende thuisploeg. Via Youri Gersmann, Mick Beusenberg  en Martijn Schuur liep Bon Boys uit naar een dikke zege. De hoogte van de score was weliswaar geflatteerd, op basis van de gehele wedstrijd was de winst wel verdiend.

Voor Bon Boys was de driepunter een mooie opsteker, want hoe langer de eerste zege wegblijft, hoe meer je er tegenaan gaat hikken. Die ban is nu in elk geval gebroken. Met Suryoye trof Bon Boys op de derde speeldag de verwachte sterke tegenstander. De Enschedese debutant heeft veel individuele kwaliteit en dat was bij vlagen ook goed zichtbaar. Bon Boys begon goed, maar gaandeweg de eerste helft werd het spel wat slordiger. Na 24 minuten kwamen de gasten op voorsprong na een misverstand, dat eigenlijk wel paste bij het beeld van die fase. Bon Boys was even zoekende, maar soms heb je maar een moment nodig om het goede gevoel weer op te pakken.

Met een flitsende demarrage zette Youri Gersmann Bon Boys weer op het juiste spoor. Zijn actie werd gestuit door een overtreding, waarna Milan Bultman zijn tweede strafschop van het seizoen binnenschoot: 1-1. Bon Boys begon wat onwennig aan de tweede helft, maar al snel knokte de ploeg zich terug in het duel. Ook voetballend liep het na rust beter. De 2-1 van Jeffrey Zijlstra was dan ook niet onverdiend.

Die achterstand dwong de bezoekers tot een reactie, maar het tegenovergestelde gebeurde. Op de vleugels van vertrouwen flitste Bon
Boys langs de verbouwereerde opponent. Van 1-1 werd het in een flits 5-1. Een prachtig resultaat na een mooie wedstrijd, waarin Bon Boys goed en geconcentreerd verdedigde, en enkele uitstekende aanvallen op de mat legde.