Terecht verlies Den Ham bij De Esch

Op sportpark De Weschterik te Oldenzaal speelde Den Ham tegen Z.V.V. De Esch een ongelukkige wedstrijd. De eerste tien minuten begonnen de Hammenaren erg overtuigend, maar hadden het aan doelman Jeffrey Ekkel te danken dat ze in de 12e minuut al niet op achterstand raakten, toen hij met een prima reactie de spits van De Esch van scoren wist af te houden. In de rebound daarop had Den Ham een kans toen op de rechterkant Kevin Ruiterkamp door kwam en een voorzet gaf op Daan Timmerman, die net werd gemist.

Vanuit het niets kwam De Esch in de 23e minuut op een 1-0 voorsprong. Na een afgeslagen aanval van Den Ham werd de bal in de achterhoede van De Esch naar voren geknald, waarbij vanaf de middenlijn ineens Koen Vehof vrij kon opduiken voor doelman Ekkel en dit keer wel wist te scoren.

Daarna was Den Ham van slag. Het probeerde uit alle macht de gelijkmaker te forceren, had daarvoor mooie kansen via 2 kopballen van Rane Kootstra en een vrij bal via de doelman op de lat van Joost Veurink. Scoren wilde echter niet lukken. Op slag van rust was het echter De Esch die scoorde uit een hoekschop, in tweeën genomen waardoor de achterhoede van Den Ham werd verrast en de nagenoeg kleinste man van De Esch, Mark Leijdekkers compleet vrijstaand kon in koppen.

Na de pauze kwam Den Ham getergd uit de kleedkamer. Echter binnen 4 minuten lag de 3-0 in het doel, opnieuw door Vehof, waarbij de Hammer defensie niet vrijuit ging. Daarmee was de genadeklap toegediend. Den Ham probeerde het wel, er werd volop gewisseld, doch veel beter werd het spel niet en kansen werden er nagenoeg niet meer gecreëerd.

Na 90 minuten, geleid door de uitstekend acterende arbiter Beekman, gingen de spelers van De Esch dan ook terecht als winnaar van het veld.

Foto intro: sportfoto-oost