Jongens Peatminers een maatje te groot voor Arta

Bij Peatminers waren dit weekend uitwedstrijden ingepland:

Arta – Peatminers 21-124

Dit weekend mochten de jongens van Peatminers MU22 richting Steenwijk voor een wedstrijd die ze konden winnen. In het begin van de wedstrijd hebben de jongens er direct bovenop gezeten om de winst te pakken. Na het eerste kwart stonden de Peatminers voor met 7-34. Vanaf dat moment was het voor Arta duidelijk dat deze wedstrijd een niveau te hoog was voor hun team. Met het begin van het 2e kwart ging Peatminers weer volop in de aanval. Peatminers ging voor elk punt dat ze maar konden pakken. Dit kwart hebben de jongens in het groen afgesloten met 14-60. Ook het 3e en 4e kwart gingen zij weer door om zoveel mogelijk punten te maken.

Landslake Lions – Peatminers

Zaterdag speelden de dames van Peatminers in Landsmeer Landslake Lions de Nederlands kampioen van vorig jaar. Ze wisten vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, maar ze gingen met volle moed de wedstrijd in. En dat was te zien. Peatminers ging super van start de verdediging zat dicht maar helaas waren ze ongelukkig in het vervolg. Alleen aan het eind van het eerste kwart liepen ze uit. Het tweede kwart was van de kant van de gasten niet heel goed. Men scoorde te weinig omdat de aanval niet liep. Er was te weinig beweging en Landslake schakelde snel en vele makkelijke scores werden weggegeven. Na de rust kwamen de gasten even beter in de wedstrijd maar dat duurde niet lang. Het verschil lag in tempo en snelheid van handelen. Terwijl Landsmeer snel schakelde en de bal liet gaan was Peatminers aan het dribbelen en stond de rest stil. Eindstand 102-54.