Zwart Wit pakt verdiend de winst bij Sporting West

De Deldense formatie Zwart Wit heeft een puike prestatie geleverd door Sporting West in Amsterdam naar een nederlaag te spelen. Na een spannende wedstrijd trok Zwart Wit aan het langste eind; 12-16. Hierdoor gaan de Deldenaren over de Amsterdammers heen op de ranglijst. Sporting West was voor de huidige ploeg uit Delden een relatief onbekende. De laatste keer dat deze twee ploegen elkaar troffen was alweer 9 jaar geleden.
De Amsterdammers stonden één punt voor op Zwart Wit. Winst zou dan ook een welkome opsteker zijn. Aan het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat beide ploegen voor de winst wilden gaan. Waar de zwart witte formatie dit liet zien in veel werklust en knokken voor elke meter, lieten de Amsterdammers zich vooral verbaal gelden. De arbiter van dienst floot strak en streng en had de handen vol aan de vele overtredingen die er gemaakt werden.
Zwart Wit begon sterk en nam direct een 1-3 voorsprong en liet zien vooral in de korfzone de baas te zijn. De gehele eerste helft was Zwart Wit de betere ploeg. Goede aanvallen werden afgewisseld met wat mindere aanvallen. Ondanks een veldoverwicht, kon dit onvoldoende in de score uitgedrukt worden. Enkele minuten voor de pauze was er een 5-8 voorsprong. Een mindere fase voor de rust, zorgde ervoor dat er met 7-8 de kleedkamers werd opgezocht.

Na de pauze begon Sporting West voortvarend en scoorde direct de gelijkmaker. Een opgaande strijd zorgde na 10 minuten voor een 10-10 tussenstand. Middels een time-out wisselde Zwart Wit van tactiek en bracht meer rust in de rebound. Hierdoor kon er aanvallend meer schoten genomen worden en liep men uit naar 10-12. Bij een stand van 11-12 scoorden de Deldenaren driemaal op rij en was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen vonden nog éénmaal de korf en bij 12-16 floot de arbiter van dienst voor het einde van de wedstrijd.
Door de overwinning neemt Zwart Wit iets meer afstand van de onderste regionen. Komende week is Revival de tegenstander. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 20 oktober, om 15:30 uur op Sportpark de Mors.