Mariënberg blijft rode lantaarndrager

De eerste twintig minuten trad Mariënberg nog vol met bravoure aan tegen koploper PH uit Almelo. Derhalve werd er gevochten voor elke meter door Mariënberg, de gasten werden opgejaagd, kregen weinig tijd om in hun spelletje te komen zonder dat het nu leidde tot uitgespeelde kansen voor het doel van de jonge keeper Dyon Eijsink. Na een dik half uur spelen speelde PH voor scherprechter. Sander Bekhuis haalde fraai uit van twintig meter, zijn halve boogbal was onze Thijs Altena te machtig.

Niet veel later werd een ingestudeerde verre ingooi gepromoveerd tot doelpunt nummer twee. Mariënberg stond er bij, keek toe hoe een andere speler de bal simpel door kopte en Koen Lubbers haalde een staaltje acrobatiek in de lucht uit en schoot de 0-2 binnen achter de kansloze Altena. De roodzwarte supporters wisten het eigenlijk al in de rust. Dit kwam niet meer goed.

Alle goede bedoelingen ten spijt. Hoop is er altijd maar die werd al na vijf minuten naar de eeuwigheid geschoten door Sam Hesselink die op randje van buitenspel door mocht van scheidsrechter Hesselink en de nekslag toebracht aan de Westerparkbewoners, 0-3 na 50 minuten spelen.

Een kleine veertig minuten voor tijd was de winnaar reeds bekend. PH hoefde hierna niet meer zo nodig, Mariënberg probeerde het nog wel maar kwam gewoon kracht en kwaliteit tekort. Helemaal nadat Hendri Hofsink tegen zijn tweede gele kaart aanliep en kon vertrekken, zij op de brandcard, met rood.

Zijn eerste was te makkelijk gegeven maar de tweede was niet echt een slimme zet van Hofsink, een onnodige overtreding bijna op de achterlijn bij de cornervlag. Feit blijft dat Mariënberg nog minimaal een week rode lantaarndrager is. Inmiddels na 5 wedstrijden al 14 verliespunten wat resulteert in een veertiende en laatste stek op de ranglijst.