Borhave verliest in aantrekkelijke wedstrijd uit van Dalfsen: 29-23

Zaterdagavond stond voor de Bornse damesploeg de lastige uitwedstrijd in en tegen Dalfsen op het programma. Dalfsen lijkt nog niet helemaal in goeden doen, maar blijft natuurlijk wel een topper.

In vooral het eerste kwartier was de wedstrijd zeer gelijkwaardig. De ploegen hielden elkaar ook qua score in evenwicht en de voorsprong wisselde. De status quo hield aan tot 6-6 waarna de thuisploeg langzaam aan een gering overwicht wist te verwerven. Dalfsen liep weg naar 13-7. Borhave leek in deze fase (zeven minuten) de grip op de wedstrijd te verliezen, de ploeg kwam niet tot scoren. Na deze sterke periode van Dalfsen was de wedstrijd weer gelijkwaardig. De gasten kwamen terug tot vier doelpunten. Beide ploegen lieten kansen liggen. De stand bij rust was 14-10, geen gelopen wedstrijd.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, over en weer kwamen de ploegen tot scoren en langzaamaan liep Dalfsen iets uit naar een voorsprong van zes doelpunten. Dat verschil bleef enigszins schommelend in stand tot het einde van de wedstrijd. Borhave speelde een goede en gedreven wedstrijd, maar liet na de mogelijkheden te benutten. Dalfsen was de terechte winnaar in een verder mooie eredivisie wedstrijd.