Jolly Jumpers verliest thuis van Loon Lions

Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van Jolly Jumpers haar eerste thuiswedstrijd in de eredivisie, de hoogste Nederlandse basketbalcompetitie voor vrouwen. Tegenstander was de huidige nummer twee uit de competitie, Loon Lions uit Landsmeer.

De wedstrijd startte goed: de tribunes waren goedgevuld en de meiden begonnen scherp, er was totaal geen sprake van plankenkoorts. De wedstrijd ging in het eerste kwart volledig gelijk op, er werd goed samen gespeeld en er was een goede rotatie in de verdediging. Aanvallend ging niet alles raak, maar er werden veel goede kansen gecreëerd. Ook in het tweede kwart bleef de wedstrijd spannend en er werden over en weer mooie punten gescoord. Bij de rust was het verschil tussen beide teams slechts 5 punten.
Het derde kwart verliep minder goed voor het thuisspelende team. Niet dat het spel van de Jumpers minder werd, maar in dit kwart werd het verschil gemaakt door speelster Katie Bussey van Loon Lions. Zij schoot met scherp en daar hadden de Tubbergse dames op dat moment geen antwoord op. Het vierde kwart wist Jolly Jumpers zich prima te herpakken en dit kwart werd zelfs gewonnen met 18-14. Eindstand 63-76 voor de uitspelende ploeg.

Foto’s: sportfoto-oost