SVZW met tien man strijdend ten onder

Flevo Boys was uit op revanche na de 3-0 nederlaag een week eerder tegen csv Apeldoorn en SVZW wilde proberen het goede resultaat tegen Genemuiden (2-1 winst) een vervolg te geven. De eerste kans en corner was voor Flevo Boys in de 3e minuut, SVZW doelman Jens Veldwachter was goed wakker en redde bekwaam. In de 5e minuut was het SVZW’er Karlo Borghuis die de vrije trap van Madih Doufikar effectief wegkopte en daarmee vroeg onheil voorkwam. SVZW kwam op voorsprong en wel in de 25e minuut toen de pass van Lars Kamperman Leferink de snelle Yessin Maskoul bereikte en deze de 0-1 aantekende. De vreugde was van korte duur, want in de 27e minuut volgde het meest curieuze moment in deze ontmoeting. Lars Kamperman Leferink sloeg de reeds over de doellijn gepasseerde bal met de hand weg, kreeg daar rood voorgetoverd en SVZW een penalty tegen. Aron Strengholt benutte het buitenkansje uiteraard,1-1, en SVZW moest een uur lang met tien man verder. Er werd e niet meer gescoord en de acteurs gingen aan de thee bij een 1-1 ruststand.

In de rust werd de strategie bepaald hoe verder met 10 man en al in de 47e minuut was het bijna raak voor SVZW, de voorzet van rechts werd op een haar na gemist door Frank Smit. Philip Agteres (foto) moest daarna de (opnieuw?) geblesseerde Burak Basut vervangen door Sten Knol, het zat de Wierdenaren niet echt mee gistermiddag. In de 65e minuut werd Yessin Maskoul gevloerd binnen de beruchte lijnen, kreeg de FB boosdoener daarvoor geel en haastte Frank Smit zich naar de penaltystip om het vonnis te voltrekken, maar vervolgens jammerlijk miste. Geen 1-2 derhalve en zoals zo vaak gebeurde het ook gistermiddag want invaller Timon Rorije scoorde wel en tekende daarmee de 2-1 aan. Een enorme domper dus in een paar minuten. Direct na dat doelpunt wisselde FB opnieuw door Richard Scholten te vervangen door Duane Tjen A Kwoei.

Onmiddellijk na die wissel haalde Timon Rorije verwoestend uit in de verre hoek en bracht zijn ploeg daarmee fraai op een 3-1 voorsprong, game over? Niet dus, want de Zwaluwen bleven strijden en werden daarvoor beloond in de 76e minuut toen Yessin Maskoul eveneens fraai binnenschoot en de spanning terugbracht: 3-2 met nog een kwartier te gaan en Philip Agteres ruilde middenvelder Robin de Jong in voor aanvaller Maarten Jansen, welke laatste in de 83e minuut heel dichtbij zijn doelpunt was na een voorzet van Yessin Maskoul. Dat geluk zat er deze middag helaas niet in, wel besliste FB met een zuivere hattrick van Timon Rorije vijf minuten voor tijd de wedstrijd door de stand op 4-2 te brengen. Maarten Jansen vond in een reflex doelman Rodney Rosink op zijn weg, kreeg een corner, werd Nigel Michels nog vervangen door More Kippers en werd de eindstand bepaald op 4-2.