Den Ham verliest van SVI

Op Sportpark “De Siggels” te Ittersum was SVI de gastheer voor het team van Claus Boekweg. De Hammenaren begonnen voortvarend aan het duel. De tegenstander werd vastgezet op eigen helft en er was veel druk op de bal. Toch wist SVI zich daar aardig uit te spelen. Veel kansen waren er in de aanvangsfase van het duel niet. In de 28e minuut moest doelman Ekkel aan de bak bij een kopbal op zijn goal. Met een uiterste inspanning wist hij de boogbal op de lat te tikken waarna de bal veilig in de handen van de doelman belandde.

Den Ham was daarna goed bij de les. Ook creëerde de ploeg enkele kansen, waarvan de mooiste was voor Randall van Haarst in de 44e minuut, die zijn inzet zag geblokkeerd door een speler van SVI.

Na de pauze aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Toch was het daarna SVI die op een 1-0 voorsprong kwam door een kopbal van Faisel el Atiaoui die doelman Ekkel kansloos liet. Meteen daarna probeerde Den Ham de gelijkmaker te forceren. Uit een afgeslagen aanval van Den Ham in de 58e minuut volgde een counter van SVI, waarbij de Hammer verdediging niet al te doortastend optrad, en SVI de 2-0 kon scoren.

Daarna probeerde Den Ham het nog uit alle macht. Trainer Boekweg wisselde de beide spitsen Ruiterkamp en Timmerman voor Zorgdrager en Remmink. Veel soelaas mocht het allemaal niet bieden. Kansen kwamen er nauwelijks en aan de andere kant wist SVI zelfs nog twee maal de deklat boven doelman Ekkel te treffen.

Bij Den Ham missen de automatismen, mede door het ontbreken van aan aantal spelers met langdurige blessures. Met 7 punten uit 5 wedstrijden staat de ploeg op de 8e plek. Een vijftal achtervolgers, tot en met plek 13, heeft echter allemaal 6 punten, zodat de situatie voor Den Ham niet al te rooskleurig is te noemen.

Met de uitwedstrijd van komende zaterdag tegen Sparta Enschede, de ploeg van oud trainer Niks, een mooi affiche om hier verbetering in aan te brengen.