EHV heren op de valreep langs hekkensluiter Beuningen (2-1)

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse met 2-1 gewonnen van hekkensluiter Beuningen, dat na tien minuten op een 0-1 voorsprong kwam door een verkeerd beoordeelde lange bal met fatale afloop. De thuisploeg beukte zich vervolgens tevergeefs kapot op de muur die vanuit het land van Maas en Waal werd opgeworpen. Het was een vorm van catenaccio waarmee een slap optredend EHV geen raad wist en Beuningen slaagde erin om aan de andere kant zelfs een paar keer gevaarlijker te worden. Tijdens de bespreking in de rust had trainer-coach Jack Justus dan ook weinig woorden nodig om zijn mannen tot beterschap te manen: ‘Slecht spelen kan een keer, en dat was vandaag voor rust zeker het geval, maar toon dan tenminste wel de inzet en de moed om resultaat te boeken.’

Na rust werd het spel niet per se beter, maar de bezieling straalde er vanaf en de wil om te winnen was slechts bij één partij aanwezig. Robbert Overvoorde benutte al snel een strafcorner met een lage sleep en Beuningen leek rijp voor de sloop. Dat liet nog even op zich wachten, want EHV had eerst keeper Paul Bongers nodig die met een wereldredding de 1-2 voorkwam, voordat Floris Kroezen vlak voor tijd de winnende treffer scoorde. Justus: ‘Deze tweede helft was het resultaat van keihard werken en het verschil tussen meedoen om degradatie of omhoog kunnen kijken. Dat slechte spel zijn we over twee weken vergeten, al moeten we er wel van leren, maar deze drie punten pakken ze ons niet meer af.’