NKC’51 blijft ook in de laatste veldwedstrijd ongeslagen

Zaterdag speelde NKC’51 de streekderby tegen Juventa in Hardenberg. De eerdere ontmoeting tussen beide teams dit seizoen eindigde in een 14-12 overwinning voor NKC’51. Juventa stond vooraf weliswaar bij de onderste ploegen in de competitie, maar wist het elk team erg moeilijk te maken gezien de uitslagen. Bij winst wist NKC’51 zich te benoemen tot winterkampioen. NKC’51 werd ditmaal gecoacht door Gerben Hofstede, vanwege de geschorste Gert Schorn.

In de beginfase stond de verdediging aan NKC’51 zijde erg goed, maar aanvallend had de ploeg de nodige moeite om tot score te komen. Na enige tijd wist NKC’51 dan toch de score te openen en meteen een voorsprong van 0-2 te pakken. Het tweede aanvalsvak had ook moeite met het maken van doelpunten, daardoor kon niet voorkomen worden dat Juventa langszij kwam, 2-2. Dit herhaalde zich tot de stand van 6-4. Juventa wist opnieuw een aansluitingstreffer te verzilveren, maar op slag van rust wist het tweede aanvalsvak eindelijk zijn eerste doelpunt te maken, waardoor er gerust werd met 5-7 in het voordeel van NKC’51.

In de tweede helft moest NKC’51 scherper in de afronding zijn, om het verschil groter te maken. Verdedigend bleef NKC’51 geconcentreerd waardoor Juventa niet wist te scoren. Voor het eerst in de wedstrijd werd de marge op vier gezet, 5-9. Hierna bleef het aan de kant van NKC’51 aanvallend moeizaam gaan. Deze voorsprong werd vastgehouden tot 8-12, waarna er een doelpuntloze periode aanbrak van een kwartier. Omdat NKC’51 in de verdediging niet de fout in ging, wist Juventa niet dichterbij te komen. NKC’51 tekende vlak voor het einde voor de 8-13, maar door in de laatste minuut nog een strafworp tegen te krijgen, werd de eindstand bepaald op 9-13.

NKC’51 speelde aanvallend opnieuw geen sterke wedstrijd, maar door een goede verdediging wist het opnieuw de overwinning binnen te halen waardoor het in de eerste helft van de veldcompetitie bovenaan de ranglijst staat met 15 punten uit 8 wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is het begin van de zaalcompetitie. Deze vindt plaats op 24 november in Nijverdal, tegen Revival uit Terschuur.