SVZW op valreep naast Apeldoorn

SVZW trainer Philip Agteres zag zich tegen CSV Apeldoorn opnieuw geconfronteerd met een volle ziekenboeg en dus moest er danig geïmproviseerd worden. Ook nu ontbrak het zeker niet aan werklust en de gastheren gingen meteen na het eerste fluitsignaal in de aanval en dat leverde in de 6e minuut de eerste corner van de wedstrijd op. csv Apeldoorn liet het allemaal over zich heen komen, bleef rustig en loerde op de counter, waarbij Maarten Boeve in de 11e minuut dichtbij de openingsscore was, hij hield er een corner aan over. De vrije trap van Maarten Jansen namens SVZW op 20 meter belandde in de muur.

Het speelveld was klein in dat eerste kwartier, de thuisploeg sterker, maar doelpunten werden er niet gescoord en SVZW moest enorm oppassen voor de omschakelingen van de de Apeldoorners. Een prima actie van Yessin Maskoul na twintig minuten spelen leverde slechts een corner op, welke vervolgens volledig mislukte. Dezelfde Maskoul bediende Maarten Jansen even later op maat, de spits was een fractie te laat om succesvol te zijn. In de 30e minuut werd de eerste gele kaart in deze wedstrijd uitgedeeld, Fabian Put was namens csv het slachtoffer. Intussen lieten de Apeldoorners de Wierdenaren onveranderd komen, kreeg SVZW de kansen ook maar verzuimde men te scoren en als je dat niet doet win je geen wedstrijden. Tweede gele kaart voor Apeldoorn, dit keer was Jesse Perdon de klos. Vlak voor afloop van het eerste bedrijf in de 43e minuut kopte Frank Smit helaas net naast en aldus werd met 0-0 de ruststand bereikt.

Twee ongewijzigde elftallen traden na de thee aan voor de tweede helft en kreeg Apeldoorn na drie minuten een cadeautje in de schoot geworpen: de terugspeelbal was veel te slap en te kort en dus kon Steven van As simpel onderscheppen en de 0-1 scoren, dankjewel. Een enorme blunder natuurlijk en bovendien tegen de verhouding in. Ook dat kon er nog wel bij kennelijk, SVZW zat echt in de hoek waar de klappen vielen en waar het broodnodige geluk ook nog eens ontbrak. Echter, verder ging het met de jacht op de gelijkmaker en dus kwam er meer ruimte voor de Apeldoornse tegenstander.

Intussen was de geblesseerde Nigel Michels vervangen door Joshua ter Avest bij de gastheren en in de 51e minuut was Yessin Maskoul los, jammer dat het eindschot een rollertje bleek dat voorlangs het Apeldoornse doel verdween, nee het zat niet mee zoals gezegd. Natuurlijk moest SVZW achterin uiterst alert blijven op de counters, zoals b.v. in de 62e minuut toen Sander Krijns heel erg dichtbij de 0-2 was en keeper Jens Veldwachter bekwaam redde. In de 76e minuut werd Yessin Maskoul voor de zoveelste keer onreglementair gevloerd en verdween de daaruit volgende vrije trap door Maarten Jansen wederom in de muur.

Tactische wissel bij de thuisploeg in de 77e minuut: Sten Knol eraf en Nick Koopmans erin en drie minuten later ontsnapte SVZW doordat de Apeldoorners op de lat mikten, toch nog wat geluk dus after all. De voorzet van Yessin Maskoul in de 81e minuut leverde een corner op van waaruit John Lubbers naast kopte en in de 85e minuut een zucht van verlichting over het Lageveld, toen Bruce Schotman namens CSV op de lat kopte, SVZW ontsnapte opnieuw en bleef desondanks aandringen om de gelijkmaker te forceren. Het moet gezegd in die slotfase leek het eerder 0-2 te worden dan 1-1, het bleef vooralsnog bij die 0-1.

In de 90e minuut gebeurde dan toch nog wat niemand meer voor mogelijk had gehouden want invaller Nick Koopmans kopte de voorzet op maat van Bas Woesthuis onhoudbaar tegen de touwen en kreeg de thuisploeg alsnog wat het minimaal verdiende. In blessuretijd werd het schot van Maskoul nog gestopt door CSV doelman Patrick Jansen, ontving John Lubbers namens SVZW nog geel en werd het schot van Jamarro Diks door de Wierdense sluitpost tot corner gewerkt en werd de eindstand op 1-1 bepaald. En zo kreeg SVZW alsnog loon naar werken.

Foto’s: Henk Steen