HC Twente Meisjes B1 verdient meer bij debuut in Super-B

Zaterdag werd de eerste Super-B wedstrijd door de meiden van HC Twente MB1 gespeeld in en tegen Bloemendaal MB1. Een club met een rijke historie en vele bekende hockey namen als Bovelander en De Nooijer. De Hengelose meiden waren niet onder de indruk van de rijke historie van Bloemendaal en gingen zeer voortvarend van start. Door vol druk op de verdediging van Bloemendaal te zetten, nam HC Twente direct het initiatief.

Dit resulteerde halverwege de eerste helft, na een fantastische uitbraak, in een maar dan terechte 0-1 voorsprong. De eerste helft liet van beide kanten hockey zien van een zeer hoog niveau, Twente als team collectief en Bloemendaal vanuit individuele klasse met meisjes uit Oranje-B.

Het duurde tot in de 2e helft voor Bloemendaal iets terug kon doen. Door een perfect uitgevoerde strafcorner bracht Bloemendaal de 1-1 op de borden. Vastberaden gingen de Twente meiden door en op zoek naar de tweede goal, die twee minuten later ook direct het geval was. Wederom was Emma Mulder trefzeker. Toch wist Bloemendaal uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Door 2 strafcorners, zoals zo vaak een dodelijk wapen in het hockey, kwam de eindstand op 3-2 in het voordeel van Bloemendaal. Twente had qua veldspel zeker meer verdiend, maar heeft door 3 dode spelmomenten niet gekregen waar het eigenlijk recht op had.