77 Combinaties Military Boekelo Enschede onder zomerse omstandigheden

De Military Boekelo Enschede lijkt voor het eerst in haar 48-jarige bestaan te worden verreden onder zomerse omstandigheden. Als op zaterdag de cross country wordt verreden wordt volgens verwachtingen de temperatuur in het Twentse coulisselandschap boven de 25 graden Celsius te komen. “Geen enkel probleem, deze temperatuur ervaren we eerder als lekker, want door de warmte zijn de spieren van de paarden extra los”, vertelt de Britse parcoursbouwer Sue Benson, die zelf ook als eventingruiter op ruime ervaring kan bogen. Het is overigens de laatste keer dat Sue Benson verantwoordelijk is voor het parcours.

Tijdens de veterinaire keuring op woensdag kregen alle 77 deelnemende combinaties het “accepted” van de driekoppige jury te horen, waardoor niets meer hun start in de wedstrijd in de weg staat.

Onder de deelnemers ook een tiental Nederlandse combinaties, waaronder de titelverdediger van het Nederlands Kampioenschap Tim Lips met Bayro (foto). Tim, die vorig jaar als tweede eindigde, heeft aspiraties om dit jaar niet alleen zijn titel te behouden, maar ook om de eerste Nederlander te worden die deze wedstrijd gaat winnen. “We zullen er echt voor gaan. Vorig jaar was het mooi om tweede te worden, maar daardoor zou het nu nog mooier zijn om hier te winnen. Het terrein is perfect en hopelijk kan ik met een goede dressuurproef de basis leggen voor een hoge klassering.

Bondscoach Bettina Hoy heeft er voor gekozen om de in Groot-Brittannië wonende Nederlander Andrew Heffernan met Castle View Larry, Tim Lips met Bayro, Laura Hoogeveen met Quibus en Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker N.O.P. in het team op te nemen dat in de landenwedstrijd van start gaat. De dressuur onderdelen beginnen op donderdag en vrijdag om 10.00 uur.

De Nederlandse ruiters rijden hun dressuur op de volgende tijdstippen:

donderdag:

10.16 uur Andrew Heffernan – Castle View Larry; 12.07 uur Merel Blom – Ceda; 14.06 uur Tim Lips – Bayro; 15.43 uur Jordy Wilken – Burry Spirit en 16.31 uur Sanne de Jong – Enjoy.

vrijdag:

10.40 uur Joyce van der Kuilen – Brent; 12.07 uur Laura Hoogeveen – Quibus; 12.47 uur Tim Lips – Eclips; 14.16 uur Merel Blom – The Quizmaster en 15.59 uur Alice Naber-Lozeman – ACSI Peter Parker N.O.P.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer