Amicitia verliest belangrijke wedstrijd bij Sparta in Zwolle

Afgelopen zaterdag stond er weer een belangrijke wedstrijd op programma voor Amicitia. Het moest het in Zwolle opnemen tegen Sparta. De Toyota Klaas Drent formatie heeft het lastig in de overgangsklasse en er moesten punten gepakt worden. De juiste ingrediënten waren aanwezig voor een leuke korfbal middag, het zonnetje scheen en beide ploegen waren gedreven om de punten te pakken.

In de beginfase van de wedstrijd liet Sparta direct zien dat het zeer lastig zou worden voor Amicitia om hier met de winst er vandoor te gaan. Amicitia wist de korf lastig te vinden en kon moeizaam in het juiste spel komen. Na een kwartier spelen stonden ze dan ook al met 6-2 achter. Doordat Sparta scherper en feller was kon Amicitia voor rust het gat ook niet dichten. En gingen beide ploegen de kleedkamer in met een stand van 11-6.

De 2de helft veranderde het spelbeeld niet en Amicitia kon geen grip krijgen op het lengte voordeel van de Zwollenaren. Sparta maakte het gat nog groter en had al snel een marge van 8 doelpunten te pakken. Dit wist Amicitia niet meer te verkleinen om de wedstrijd nog spannend te maken. De arbitrage floot bij een stand van 21-14 af en zo verliest Amicitia deze cruciale wedstrijd in de strijd om uit de gevarenzone te blijven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer