BC Bousema wint verdiend van Team Eekhoorn

BC Bousema is ook in haar zesde wedstrijd in de Buffgalo League ongeslagen gebleven. In Lichtenvoorde won de ploeg van Ronny Hazewinkel met 6-2 van de nummer voorlaatst Team Eekhoorn.

Na twee gespeelde partijen stond het 4-0 voor de ploeg uit Lochem door overwinningen van Wesley de Jaeger en Sander Jonen. De Belg versloeg zijn landgenoot Kurt Ceulemans in 27 beurten met 40-36 en de man uit Amsterdam trok in de slotfase tegen Jerry Hermans alsnog aan het langste eind met 40-39 na 42 beurten. De Jaeger begon in de tweede beurt met een serie van tien caramboles, maar halverwege was de partij toch weer in evenwicht. In het tweede deel leek Ceulemans de partij naar zich toe te trekken, stond na 26 beurten op een 30-33 voorsprong maar opnieuw een serie van tien caramboles van De Jaeger zorgde ervoor dat hij als eerste finishte. In de nabeurt kwam Ceulemans niet verder dan drie caramboles.

Op de andere tafel ontspon zich een spannende partij tussen Jonen en Hermans. Jonen stond halverwege nog wel op een 22-14 voorsprong maar Hermans kwam zienderogen dichterbij. Met en serie van zeven caramboles kwam hij zelfs op een 28-29 voorsprong. Vanaf dat moment was het constant stuivertje wisselen. Jonen, die begonnen was, finishte als eerste in de 42ste beurt. Hermans moest er toen nog twee maken, maar kwam niet verder dan één carambole.

“Deze uitslagen in ons voordeel waren een duidelijke opsteker voor mijn spelers De Jaeger en Jonen. Wesley kon zijn goede lijn van vorige week doortrekken en ook Sander speelde een constante partij. In het tweede deel zag ik een uitstekend spelende Stefan Galla die vanaf het begin de bovenliggende partij was tegen Frans van Kuijk. Met een moyenne van 2.000 tegen Van Kuijk spelen en winnen dan heb je het echt goed gedaan”, aldus de captain. Hij zag overigens ook een teleurstellende partij van Frans van Schaik. Van Schaik zat vooral in het eerste deel tegen Jack Wijnen geen moment in de partij en stond na elf beurten op 2-13 achterstand. In het tweede deel kwam hij goed terug, het werd nog 31-36 na 37 beurten. Dat het aan het eind nog spannend werd kwam onder andere door een aantal missers van Wijnen. Uiteindelijk trok Wijnen verdiend met 38-40 na 43 beurten aan het langste eind en redde de eer voor zijn team.

“Vooraf teken je voor zijn uitslag, maar ik denk wel dat we verdiend gewonnen hebben met twee sterke partijen van Wesley de Jaeger en Stefan Galla en een solide partij van Sander Jonen. Jammer alleen dat Frans van Schaik zijn eerste nederlaag moest incasseren ”.

Foto De Jaeger: Paul Brekelmans

Foto Galla: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer