Benauwde overwinning FC Twente; Sparta pakt eerste periodetitel

FC Twente heeft vrijdagavond een benauwde overwinning op het bezoekende Almere behaald. Een vroeg doelpunt van Tom Boere in de negende minuut na een hakje van Aitor, bleek na negentig minuten voetbal in de Grolsch Veste voldoende voor de drie punten, maar niet voor de eerste periodetitel. Die ging naar Sparta door een 3-2 overwinning op Telstar.

De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde al negen minuten spelen in een mooi doelpunt van Boere (foto r.) die eindelijk zijn waarde als spits toonde. Daarna zakte de thuisclub wat weg en kregen ook de bezoekers mogelijkheden, maar Joël Drommel bewees ook vanavond zijn klasse. Rafik Zehknini raakte voor de thuisclub nog de lat.

Na de pauze werd de wedstrijd er niet beter op, maar langzaam maar zeker werd de druk op het Twentse doel door Almere opgevoerd en met kunst en vliegwerk hield FC Twente stand en waren de drie punten binnen. Aan de leiding gaat GA Eagles, een late 2-0 winst SC Cambuur, met 26 punten uit 11 wedstrijden, twee meer dan Sparta en FC Twente volgt op drie punten van de ploeg uit Deventer.

Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer