Bernhard ten Brinke gaat voor show tijdens RTL GP Pre-proloog

Bernhard ten Brinke is zondag 28 oktober van de partij tijdens de RTL GP Pre-proloog op het Eurocircuit in Valkenswaard. In zijn Toyota Hilux is de Nederlandse Dakar coureur van het Toyota fabrieksteam van plan om snelheid aan spektakel te koppelen. “Dit is zo’n unieke dag. Die wil ik absoluut niet missen.”

In januari begint Bernhard ten Brinke samen met de Franse navigator Xavier Panseri aan zijn tweede Dakar Rally als lid van Toyota Gazoo Racing South Africa, het fabrieksteam van Toyota. Vooraf aan het grote avontuur in Peru stond het Nederlandse uitzwaaifeestje al maanden rood omrand in de agenda van de coureur uit Zeddam.

“De Dakar Pre-proloog is volgens mij absoluut uniek in de wereld. Het is een absoluut feestje met zoveel fans in de paddock en rond de baan. Ik geniet daar altijd heel erg van”, vertelt Bernhard ten Brinke. De Toyota-coureur heeft zich dan ook voorgenomen om zijn Hilux veel en vaak te laten brullen, driften en vliegen. “Ik ga d’r goed voor zitten, neem dat van mij aan.”

Vorig jaar wist Bernhard (net als eerder in 2014) de RTL GP Pre-proloog te winnen. Aanstaande zondag zal de coureur uit Zeddam opnieuw proberen om snelheid aan spektakel te koppelen. Bernhard ten Brinke: “De show staat voorop, maar wie mij kent, weet dat ik de competitie niet schuw. De concurrentie is niet mals, dus we gaan zien wat de dag brengt. Ik kijk in ieder geval uit naar alle Dakar fans die hopelijk massaal naar Valkenswaard komen!”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer