Captains Prinsen en Hazewinkel: “Geen favoriet op voorhand aan te wijzen”

Voor het komend weekend staat opnieuw de Achterhoek derby tussen BC Bousema en het bezoekende HCR Prinsen op de rol. Maar nog nooit hebben beide ploegen na zes gespeelde wedstrijden zo dicht bij elkaar gestaan en was het verschil in punten zo minimaal, namelijk slechts één punt. Reden genoeg om Ronny Hazewinkel en Dinand Prinsen, de beide coaches, naar hun bevindingen tot nu toe en de verwachting van de derby te vragen.

Heren, verrast jullie deze stand?

Prinsen: De eerste twee plaatsen verrast mij niet, S.I.S. en L&B hebben gewoon een sterke selectie die eventuele afwezigheid van toppers niet zo kwetsbaar maakt dan ons team. De plek van Team Eekhoorn verrast mij wel.

Hazewinkel: Stand is niet verrassend. HCR Prinsen ligt op koers voor de playoffs ondanks het onverwachte verlies tegen ’t Ivoor uit Boxtel en wij hebben het aantal mogelijke punten behaald welke we vooraf hadden ingeschat. Wel is onze start beter en zit het ons meer mee dan in de afgelopen twee seizoenen.

Beide teams hebben met name tegen lager geklasseerde teams punten verspeeld. Is de Buffalo League sterker geworden?

Prinsen: Wij hebben door “vormverlies” wat dat ook moge zijn een paar dure punten laten liggen helaas, maar ik denk niet dat dat aan de sterkte van de tegenstanders lag.

Hazewinkel: Nee niet sterker. Aan de onderkant en middenmoot is het iets breder qua teamsterkte. Ledermode is wel sterker geworden en zal met HCR Prinsen, SIS Schoonmaak de top 3 gaan vormen. Andere teams zijn meer kwetsbaar en wisselvallig in optreden met name omdat zij in wisselende samenstellingen moeten spelen. Dit betreft vooral teams waarvan spelers ook verplichtingen hebben in de Bundesliga of worden uitgenodigd voor lucratieve invitatietoernooien.

S.I.S. Schoonmaak staat opnieuw op plaats één en Team Eekhoorn en A1 Biljarts op de voorlaatste plaats. Verrast?

Prinsen: Team Eekhoorn en A1 horen daar niet en zullen vast nog wel klimmen op de ranglijst. Over S.I.S. ben ik niet verrast.

Hazewinkel: Nee niet verrast gezien het spelprogramma. A1 Biljarts en Team Eekhoorn komen nog wel bovendrijven. Wel is hun start te vergelijken met die van ons voor een jaar terug.

Jullie teams spelen noodgedwongen nogal eens in een andere samenstelling. Wordt het niet eens tijd dat er met name met de wedstrijden in Duitsland een betere afstemming plaats vindt?

Prinsen: Is lastig men houdt in beide competities ook rekening met de World Cups, zodoende vallen er heel wat weekenden uit om competitie te spelen.

Hazewinkel: Ik vind van wel. Het gaat tegenwoordig niet alleen meer om de Duitse Bundesliga maar ook om de invitatietoernooien voor de topspelers. Denk bijvoorbeeld aan de Ceulemans cup welke in het weekend van 14-16 december wordt gehouden en het toernooi in Lausanne op 25 november.

Om een sterke competitie te formeren met zo’n min mogelijke aantal wijzigingen binnen de teams moet je welhaast overleg voeren met Duitsland, CEB en UMB. Puur uit kalender technisch oogpunt. Een oplossing kan zijn het invoeren van meer dubbelweekenden. Hierdoor zal er ook sprake zijn van een verminderde gevoel van ‘competitievervalsing’.

Nu ik het toch over afstemming heb. Het is dit jaar wel zeer opvallend dat jullie steeds tegelijk uit en thuis spelen. Dit moet toch beter kunnen want jullie vissen toch in dezelfde toeschouwers vijver?

Prinsen: Is al zo vaak aangekaart maar blijkbaar is dat moeilijk, (of er zit een eigenwijze competitieleider)?

Hazewinkel: Klopt. Moeten we nog maar weer eens over hebben in de vergadering.

Ook in de bekercompetitie treffen jullie misschien elkaar. Mooi vooruitzicht of toch liever niet?

Prinsen: Mooi vooruitzicht maar liever in de finale , dan had het nog een gezellig weekend kunnen worden.

Hazewinkel: Zeker een mooi vooruitzicht. De beker voorronde wordt een oostelijk onderonsje. De winnaar tussen ons mag vermoedelijk daarna aantreden tegen A1 biljarts uit Apeldoorn. Goed voor het regionale publiek. Maar liever zou ik deze teams in de bekerfinale treffen.

Terug naar de derby. Hoe cruciaal is deze wedstrijd zondag?

Prinsen: Cruciaal is het niet wel belangrijk voor ons om aansluiting met de top 2 te houden.

Hazewinkel: Voor ons niet cruciaal. Maar na deze ronde gaat de competitie zich wel vormen qua stand. Er kan sprake zijn van een top drie, vier of vijf. Nr 5 Zundert speelt tegen de nr 2 Ledermode. Wij tegen HCR Prinsen en SIS Schoonmaak tegen de nr 6 t Hartje. Ook aan de onderkant worden interessante wedstrijden gespeeld tussen de nr’s 7-12 waarbij de toon gezet kan worden.

Wat zijn de verwachtingen. Vorm van de dag, thuisvoordeel?

Prinsen: Wordt wederom een 50/50 wedstrijd is niets van te zeggen. Ik weet ook niet met welke spelers zij komen.

Hazewinkel: Ik verwacht een open strijd met een sterke HCR Prinsen. Verleden jaar verloren we geflatteerd met 0-8. Maar nu zitten we beter in ons vel en zit er minder druk op voor ons gezien de stand. Dus ik gok op een gelijkspel.

Met welke spelers gaan jullie de strijd aan?

Prinsen: Zoals het nu lijkt spelen we met Dick Jaspers, Eddy Leppens, Anno de Kleine en Raymund Schwertz.

Hazewinkel: Normaal gesproken treden we aan met de kersverse world-cup winnaar Martin Horn, Stefan Galla, Wesley de Jaeger en Frans van Schaik.

Wat blijft het doel van dit seizoen. Moet dit bijgesteld worden?

Prinsen: Het doel blijft play-offs halen. En bijstellen, wat mij betreft niet.

Hazewinkel: Ons doel is nog steeds handhaving. Maar na een winst op HCR Prinsen zal deze ongetwijfeld bijgesteld worden.

Nog een hartenwens?

Prinsen: Gezond blijven!

Hazewinkel: Nou niet echt maar ik hoop dat het publiek dit weekeinde naar de wedstrijden komt kijken waar dan ook. Genoeg spanning te verwachten.

De eerste twee partijen in Lochem in Zalencentrum Bousema aan de Zutphenseweg beginnen zondag om 13:00 uur.

Foto’s Jaspers/Galla/Swertz/Van Schaik: Jaap Gönning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer