Dames ZC Losser winnen ook van Thetis

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond ook van Thetis uit Bemmel gewonnen. In het eigen Brilmansdennen werd het 8-4. Hiermee wordt de zegereeks, die nu op 4 gewonnen wedstrijden staat, voortgezet. Het was echter geen hoogstaande wedstrijd. Losser had in de eerste periode wel een overwicht, maar de verworven kansen konden nauwelijks in doelpunten worden omgezet. Het was al halverwege de eerste periode toen Manon Korfage de eerste overtalsituatie goed afrondde, maar direct daarna waren het de Geldersen die de gelijkmaker scoorden. Het was aan doelvrouwe Claudia Nijhuis te danken dat er niet tegen een achterstand werd aangelopen, een aantal gevaarlijke schoten ranselde zij goed uit het Losserse doel en ook werd een strafworp gestopt.

In de 2e periode was het wederom Manon Korfage, die op identieke wijze als in de eerste periode een overtal goed afmaakte. Het was routinier Monique Velthuis, die op goed aangeven van Jetske Gielians de 3-1 binnenschoot en daarmee de rust gaf in het Losserse spel. In de 3e periode was dit goed te merken. Door fraaie treffers van Susan Nijhuis en Cindy Marsman werd de voorsprong uitgebouwd naar 5-1. Thetis kwam nog even dichterbij, scoorde 2 keer, maar Losser raakte niet van slag. Cindy Voorman scoorde uit een uitbraak de 6-3, en net voordat de 3e periode ten einde was maakte Jetske Gielians met een fraaie boogbal de 7-3.

In de laatste periode had iedereen door dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. De drive om doelpunten te scoren was bij beide teams niet meer aanwezig. Monique Velthuis kon uit een man meer nog de 8-3 scoren. In de eindfase kreeg Thetis nog een strafworp. Claudia Nijhuis kon deze keer de bal niet stoppen, zodat de eindstand op 8-4 werd bepaald.

Coach Rudi Damhuis van Losser was niet tevreden met het vertoonde spel, maar was uiteraard wel content met de overwinning. “Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar de punten zijn binnen”.  Volgende week zal het veldspel beter moeten. In Groningen zal het laag geklasseerde De Walvisch de tegenstander zijn.

Periode standen: 1-1, 2-0, 4-2 en 1-1. Doelpunten Losser: Manon Korfage 2, Monique Velthuis 2, Cindy Marsman 2, Susan Nijhuis en Jetske Gielians.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer