De Tukkers geeft 2-0 voorsprong uit handen en verliest met 2-3 van Avanti Wilskracht

Onder prima weersomstandigheden speelde De Tukkers afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht. De Albergenaren kwamen met 2-0 voor, maar gaven de wedstrijd het laatste kwartier uit handen. Avanti pakte zelfs de volle winst: 2-3.
De zwart-witten kenden een goede start van de wedstrijd. Al na 3 minuten lag de bal in het netje. Een vrije trap van Sjoerd Visschedijk werd van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos was: 1-0. De Tukkers was het eerste half uur ook de betere, maar echte kansen vielen er niet te noteren. Avanti werd vlak voor rust iets sterker en kreeg nog een schotpoging. Deze trof geen doel en dus was 1-0 de ruststand.

In het tweede bedrijf gingen de gasten opzoek naar de gelijkmaker. De Tukkers ging over tot de lange bal en probeerde zo gevaar te stichten. Avanti was een aantal keer dreigend voor het doel. De gasten scoorden ook, maar dat deden ze in buitenspelpositie. Aan de andere kant was Tijn Kok dichtbij de 2-0. Zijn schot ging net over. Ook de ploeg uit Glanerbrug kreeg nog een goede kans. Doelman Daan Keupink redde echter goed. Een kwartier voor tijd leek De Tukkers het duel te beslissen. Sjoerd Visschedijk zette de bal na een goede actie laag voor het doel. Ruben Hulshof had de bal voor het intikken, maar raakte de bal verkeerd. Gelukkig voor de thuisploeg was Kjell Huisman in de buurt om de bal wel binnen te schieten: 2-0.

Nog geen 5 minuten later bracht Avanti de marge alweer terug tot één doelpunt. Een voorzet vanaf de linkerkant werd uiteindelijk hard binnengeschoten: 2-1. Een paar minuten later moesten de gasten verder met een man minder. De middenvelder van Avanti kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. De Tukkers leek even later, mede daardoor, de wedstrijd te beslissen. Tim Haarhuis zette de bal goed voor op de vrijstaande Jelle Hulskotte. Hij kon de voorzet zo binnentikken, maar schoot hoog over.

Avanti was met 10 man strijdvaardig en scoorde de gelijkmaker. De voorzet kwam via de kluts bij de aanvaller van Avanti en die tikte van dichtbij binnen: 2-2. De Tukkers kreeg vlak voor tijd nogmaals het deksel op de neus. Wederom een voorzet waaruit het doelpunt tot stand kwam. Deze werd goed binnengekopt, waardoor De Tukkers met een nederlaag van het veld afstapte: 2-3.

Aanstaande zondag speelt de ploeg van trainer/coach Joost Du Gardijn een uitwedstrijd tegen Losser 1. De aftrap op Sportpark Brilmansdennen in Losser is om 14:00 uur.

Intro foto: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer