Den Ham deelt de punten met Oranje Nassau

In de wedstrijd tegen Oranje Nassau (ON) op “De Rohorst” was er vanaf het begin al een mogelijkheid voor Den Ham. Vanaf de aftrap kwam de bal bij Kevin Ruiterkamp die zijn schot op doel uiteen zag spatten op de deklat boven doelman ter Riet. Gedurende het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg die voetbalde en dat was de Hammer ploeg. ON werd vastgezet op eigen helft en wist zich daar niet onderuit te spelen. Maar…. Hammer doelpunten bleven uit. In de 37e minuut was het doelman ter Riet die redding bracht voor ON door een snoeiharde volley van Ruiterkamp te pareren.

En toen kwam de aloude wet van Murphy weer om de hoek kijken. Als je zelf niet scoort dan weet de tegenstander zijn kans te pakken. In de 40e minuut was er een hapering in de organisatie op het Hammer middenveld doordat Michel Kamphuis een bal vol op zijn hoofd kreeg. Na behandeling kon hij het veld weer is maar ON maakte dankbaar gebruik van de situatie door captain Patrick Ponsteen die alleen voor doelman Ekkel geen fout maakte en het totaal aantal doelpunten gescoord door de Almelose ploeg in deze competitie verdubbelde.

Na de pauze ging Den Ham verbeten op zoek naar de gelijkmaker en het was goudhaantje Kevin Ruiterkamp die in de 49e minuut vanaf links met een fraai doelpunt doelman ter Riet kansloos liet en de gelijkmaker scoorde. Daarna ging de Hammer ploeg vol voor de overwinning. Trainer Boekweg bracht Roy Zorgdrager en Thomas Remmink in de ploeg voor meer aanvallende impulsen. ON wist zich echter te herpakken en gaf Den Ham prima partij.

Het laatste half uur golfde het spel op en neer. Veelvuldig werd de lange bal gehanteerd wat het spel niet ten goede kwam. Kansen waren er echter te over aan beide kanten met de mooiste, dat moet gezegd, voor ON. Gescoord werd er niet meer zodat na afloop de 1-1 puntendeling op het scorebord stond, een stand waar beide ploegen mee konden leven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer