Den Ham wint verdiend van DZSV

Den Ham heeft haar puntentotaal verdubbeld met een 3-0 thuiszege op DZSV. De thuisploeg speelde niet groots maar had wel een zeer effectieve middag, waarbij Kevin Ruiterkamp de hoofdrol opeiste. De gasten lieten Den Ham het spel maken en werden in de tiende minuut bijna verrast door spits Daan Timmerman die vrij voor de keeper opdook maar zijn poging naast zag gaan. Het duel kwam na 35 minuten echt op gang. De Hammer doelman Jeffrey Ekkel kon opgelucht ademhalen toen hij de bal tegen een DZSV-speler aanschoot en het ronde object gelukkig naast het doel hobbelde.

Even later was het Dennis Kolkman die met een fraaie schuiver de Dinxperlose doelman tot een redding dwong. De hoekschop die daarop volgde werd door de goalie uit de doelmond gebokst en uiteindelijk opgepikt door Tommie Dam. Diens voorzet werd onreglementair verwerkt door een DZSV-speler en de scheidsrechter gaf Den Ham een penalty. De strafschop werd door Kevin Ruiterkamp (foto) via de paal binnengeschoten. De Gelderse formatie probeerde nog voor rust de schade te herstellen, maar moest nog een tegentreffer toestaan. Een doelrijpe DZSV-kans werd onschadelijk gemaakt door Tommie Dam en zijn ingreep en voortzetting leidde tot een prachtige Hammer aanval die door Kevin Ruiterkamp tot doelpunt werd gepromoveerd: 2-0.

In de tweede helft nam DZSV het initiatief en dat leidde tot een aantal kansen, maar Jeffrey Ekkel had prachtige reddingen in huis. In de 73e minuut werd het duel definitief beslist door het goudhaantje van deze middag, Kevin Ruiterkamp. Bij een vlijmscherpe counter kwam de bal in de voeten van de snelle aanvaller en alleen voor de keeper schoot hij beheerst binnen: 3-0. In het laatste kwartier kregen de gasten nog een grote kans, maar de bal werd door Jelmer Bolks uit het doel gekopt. In stand kwam hierna geen wijziging meer, zodat een effectief Den Ham een lekkere driepunter kon noteren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer