Derde zege op rij voor zaalvoetballers Excelsior’31

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond wederom een overwinning geboekt. In een sfeervolle Sporthal de Reggehal versloeg het Futsal Apeldoorn 2 met 5-3. Door deze overwinning staan de Rijssenaren met negen punten uit vier duels op een prima vijfde plaats in de Eerste Divisie.

In de eerste helft gaven beide teams niet veel weg. Zowel Excelsior’31 als Futsal Apeldoorn stonden tactisch sterk. Het schaakspel golfde heen en weer, waardoor de toeschouwers zeker een boeiend duel voorgeschoteld kregen, maar grote kansen zag men niet. De brilstand bij rust was dan ook terecht.

Na rust werden de toeschouwers beloond met doelpunten. De tweede helft was nog geen minuut oud en Excelsior’31 kwam op voorsprong. Henk Lankamp schoot van afstand hard raak: 1-0. Heel lang konden de rood-witten niet van deze voorsprong genieten. Een afvallende bal buiten de cirkel vloog als een granaat in het doel: 1-1. De wedstrijd bleef gelijk opgaan. Futsal Apeldoorn met wat meer individuele klasse, maar als team ook goed opererend. Excelsior’31 op werklust en mentaliteit, maar ook tactisch erg sterk.

Echter, veertig minuten lang concentratie vergt veel energie. Hierdoor worden de wedstrijden doorgaans ook in de slotfase beslist. Na een fout van de keeper van de bezoekers profiteerde Excelsior’31. Het was Tom Kamphuis die tien minuten voor tijd Excelsior’31 op een 2-1 voorsprong zette. Maar wederom gaf Excelsior’31 een voorsprong weg. De spits van Futsal Apeldoorn kon eenvoudig worden ingespeeld en een medespeler bereiken: 2-2. Twee minuten later leek de wedstrijd te kantelen toen de bezoekers voor het eerst deze avond op voorsprong kwamen, maar nog in dezelfde minuut zorgde Serhat Sakru voor de gelijkmaker: 3-3.

Beide teams leken vrede te hebben met een gelijkspel, maar na een mooi steekbal van Arnoud Baan, schoot Nikzad Mahbobi twee minuten voor tijd de 4-3 in de verre hoek. Dezelfde Mahbobi stond ook aan de basis van de 5-3 (tevens de eindstand) in de voorlaatste minuut, met als doelpuntenmaker Henk Lankamp.

Excelsior’31 doet hiermee goede zaken in de Eerste Divisie. Met negen punten uit vier duels staat de promovendus uit Rijssen op een keurige vijfde plaats. Voor de Rijssenaren wacht volgende week vrijdag een loodzware opgave. Dan speelt het de uitwedstrijd tegen koploper FCK de Hommel. Het team uit Den Bosch speelde jaren in de top van het Nederlands zaalvoetbal, maar na de degradatie wil het dit seizoen niets minder dan het kampioenschap en terugkeren op het hoogste niveau. Dit bewijst het ook met de versterkingen van diverse ex-internationals afgelopen zomer.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer