DOS’37 wint in slotfase verdiend van KHC

Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 haar tweede overwinning van het seizoen geboekt, van het hoger geklasseerde KHC werd verdiend met 2-1 gewonnen. Eenvoudig ging dat niet want pas in de 93e minuut was het Stef van der Velden die de winnende treffer wist aan te tekenen. Net als in de afgelopen wedstrijden kreeg DOS volop kansen maar was nog niet altijd even gelukkig in de afwerking. Maar in speelronde 6 tegen KHC was het voldoende om de punten thuis te houden.

DOS’37 begon de wedstrijd op een perfecte grasmat en onder goede voetbalomstandigheden, tegen een inmiddels oude bekende, KHC uit Kampen. De eerste tien minuten was het wat afwachten, al had in die periode het ook zo maar 1-0 voor DOS kunnen staan, een schot van Nick Wennink vloog via de onderkant van de lat het doel uit.

Na tien minuten nam DOS meer het initiatief en kreeg daarbij een aantal goede mogelijkheden, onder andere via Maarten Smit en Nick Wennink. In de 19e minuut kwam dan ook de 1-0 voorsprong. Uit een goede voortzetting van Stef van der Velden op Maarten Smit, was het Maarten die een mooie voorzet gaf op Nick Wennink (foto), die zijn linkerbeen “vliegend” door de lucht tegen de bal aan kreeg en daarmee DOS op voorsprong zette.

DOS bleef het initiatief houden, al was het KHC die in de laatste tien minuten ook wat meer wist aan te zetten, zonder dat dit echt tot grote kansen leidde. In de laatste minuut voor rust wist Nick Wennink de bal van de laatste man te ontfutselen en alleen op de keeper af te gaan, echter oog in oog met de keeper van KHC, wist hij niet te scoren.

Na rust begon KHC beter in het spel te komen en kreeg enkele goede schietpogingen, in de tegenaanval was het echter DOS dat er gevaarlijk uit kwam en vele kansen kreeg, maar ballen vlogen op de lat, kwamen via de binnenkant van de paal weer het veld in en DOS wist de wedstrijd dus maar niet in het slot te gooien. Het was de tegenstander die vanuit de kluts de bal voor kreeg en via de ervaren spits De Nooijer in de 81e minuut de gelijkmaker wist aan te tekenen, 1-1.

Vanaf dat moment lag de wedstrijd volledig open, KHC rook bloed en kans op meer en DOS wou niet voor de vierde keer dit seizoen gelijk spelen. Tot echt grote kansen leidde dit niet meer en eigenlijk op het moment dat de eerste toeschouwers de warme kantine op wilden zoeken, was het alsnog raak! Het was invaller Maarten Slomp die, via een laatste krachtsinspanning van Jaap Mulderij, aan de rechterkant van het veld de bal ontving en deze vanuit stilstand voor het Kamper doel wist te krijgen. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Stef van der Velden, die het hoofd koel hield en beheerst zorgde voor de meer dan verdiende 2-1.

Dit zorgde voor een prachtige ontlading op het veld, bij de staf en bij de toeschouwers. Er werd nog een minuut door gespeeld maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Met deze overwinning stijgt DOS’37 naar de zesde plek op de ranglijst en kan het volgende week in en tegen Bennekom goede zaken doen, om aansluiting te krijgen bij de bovenste ploegen in de eerste klasse D.

Foto’s: Jeroen Tempert.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer