Dynamo Tubbergen verliest de derby van Krekkers

Krekkers begon in de derby tegen Dynamo overdonderend aan de wedstrijd. Bij 12-4 en 17-7 hadden ze al een heel ruime voorsprong op het scorebord staan, ze maakten veel punten zelf en kregen er ook regelmatig wat van Dynamo toegeschoven. Eline Goossen sloeg vaak raak, Marèll Oude Avenhuis pakte haar puntjes mee en voor de andere scores zorgden de midspeelster Karen Tenhage en Thirza Wesselink. Bij 17-7 was de set natuurlijk gelopen, Sophie Meijer voegde er nog een paar punten aan toe en voor Dynamo scoorden Manon Steggink en Wieke Kuipers nog, maar bij 24-12 stond Krekkers op setpoint. De tiende score van Dynamo voor Krekkers in deze set verzilverde het.

Van dat veldoverwicht was in de tweede set niet veel meer over. Nu deed Dynamo vanaf het begin goed mee. Bij 6-7 gingen ze aan de leiding, en dat puntje verschil hielden ze op de side out even vast. Twee midscores van Karen Tenhage maakten 11-9, Marèll Oude Avenhuis bouwde het verschil uit naar 15-11. Vanaf dat moment kwam Dynamo fors opzetten, met name blokkerend (het duo Danique Horck en Sophie Mensink) werd het verschil ingelopen. De 15-15 werd via 17-15 omgebogen naar 18-19.

Na een potje nagelbijten op de bank en de tribune werd het 22-22. Lieke Mensink en Sophie Meijer zorgden voor de punten na de 21-21 stand. Nadat het schoonmaakbedrijf van Krekkers de vloer schoon had geboend en vochtvrij had gemaakt ging het met een punt van Sophie Meijer verder naar 23-22, time out Dynamo. De eerste aanval van Dynamo na de pauze ging uit, Lieke Mensink haalde de serve terug (24-23), waarna Marèll Oude Avenhuis voor het winnende punt tekende.

In de derde set kwam Dynamo het beste uit de startblokken, spelverdeelster Danique Horck serveerde de gasten naar een 0-4 voorsprong. Na de side out kwam Krekkers met Britt Hoek aan de opslag terug naar 3-4 en vervolgens bleven de teams bij elkaar in de buurt. Tot aan 11-9 voor Krekkers. De serveserie van Thirza Wesselink, met daarin teveel Dynamo fouten en dus twee time outs van trainer coach Johan Booyink stopte pas bij 17-9. Toen was het verschil echter gemaakt en kon Krekkers, ook omdat Dynamo bleef volharden in het weggeven van punten, gemakkelijk met 25-14 naar een winnend einde brengen.

Het leek toch eigenlijk helemaal niet meer spannend te worden in de vierde set. De thuisploeg nam na 10-9 afstand. Wiepie de Haan en Karen Tenhage serveerden Krekkers naar een 19-11 stand, vooral Sophie Meijer sloeg in deze periode de punten hard tegen de vloer. Dynamo dat in het begin van de set nog met 0-2 had voorgestaan door een paar punten van Marije Veldhuis viel helemaal droog, of spaarden ze het misschien op?

Na de 19-11 ging Manon Steggink scoren en Krekkers fouten maken. Het werd 19-15 en na nog een netfout, een voetfout en een Dynamo blok dat over de volle breedte terug ketste en binnen de lijnen neerviel 21-20. Drie keer op rij was Dynamo niet scherp genoeg, aanvallende en passfouten maakten 24-21, het wachten was op de beslissende klap. Maar die kwam niet. Gertjan ter Harmsel haalde Krekkers bij 24-23 naar de kant, de 24-24 hield de spanning vast, net als de 25-25 na scores van de bij Krekkers ingevallen Rianne Nijhof en Marije Veldhuis van Dynamo. Sophie Meijer en Marèll Oude Avenhuis haalden met hun rake klappen de winst voor de thuisploeg binnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer