EHV heren laten thuis twee punten liggen tegen QZ (1-1)

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse na de geflatteerde nederlaag bij Zwolle (6-0) en het zwaar bevochten gelijkspel tegen De Kromhouters (2-2) de thuiswedstrijd tegen het Nijmeegse QZ verzuimd te winnen. Ondanks een veelvoud aan doelrijpe kansen lieten ze het bij één goal van Luc Albers, die een hoge bal in de doelmond fraai afrondde. Trainer-coach Jack Justus, die zijn tijdelijke contract deze week verlengde tot aan de winterstop, had zijn team in de opbouw een uitstekende wedstrijd zien spelen.

‘Dat gaat met de week beter en ziet er goed en verzorgd uit, wat voor deze jonge gasten een compliment waard is. Wat we missen is scherpte in de cirkel en overzicht waar de vrije man staat. Het is eigenlijk niet te geloven hoe slecht we onszelf belonen, daar gaan we deze week extra op trainen. Verder krijgen we vier oefenwedstrijden om ons voor de winterstop te testen. En waar ik ongelooflijk pissig over ben, is het gemak waarop we tegen oliedomme gele en groene kaarten aanlopen. Dat kan echt niet, we hebben minuten lang met minder mensen gespeeld en dat ga je niet winnen. Als die onvolwassenheid eruit is, dan worden we daar hockeyend alleen maar beter van. Maar er is vandaag wel zeventig minuten lang keihard geknokt, en daar ben ik echt heel tevreden over.’ Luc Albers werd gekozen tot Man of the Match vanwege zijn goede spel en zijn doelpunt, waarmee hij zich uiteindelijk beslissend onderscheidde van de andere uitblinkers Rik Wolters en Pim Bonder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer