EHV heren pakken op inzet punt bij GCHC in Groningen

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse met 2-2 gelijk gespeeld bij GCHC in Groningen. Zonder de basisspelers Joris Maathuis en Luc Albers, die vanwege ziekte en een zilveren bruiloft in de naaste familie verhinderd waren, legden de Enschedeërs gedurende 2 x 35 een hartverwarmende inzet op de mat, wat volgens hun trainer-coach Jack Justus de basis voor het dik verdiende punt was. ‘Dat is misschien wel de grootste winst van deze dag, dat de jongens voor het eerst echt helemaal tot het gaatje gingen. Dat gebeurde in de vorige wedstrijden veel onregelmatiger, nu was het de norm.’

Stijn Adolfsen opende de score uit een prachtige lange pass van zijn aanvoerder Pim Bonder. GCHC scoorde de gelijkmaker uit de tip-in van een strafcorner, waarna Robbert Overvoorde de ruststand met een strakke sleeppush op 1-2 bepaalde. Daarmee was EHV’s vorige keeper Tjebbe Roelofs, die dit seizoen bij GCHC onder de lat staat, voor de tweede keer geslagen, maar in beide gevallen kon hij er niet al te veel aan doen.

Na rust was het eerste kwartier voor de thuisploeg, die EHV stevig in de tang nam en hoog druk zette. Dat offensief leidde tot een strafcorner, die doelman Paul Bogers waarschijnlijk vanwege de laaghangende zon niet goed kon verwerken. Verder onderscheidde hij zich door enkele prima reddingen, waarmee hij zijn team op de been hield. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg EHV in de counter nog een paar goede kansen, maar deze wedstrijd verdiende volgens Justus geen winnaar. ‘Dit zijn de potjes waarvoor je het doet. Twee teams die veel respect voor elkaar hebben en er een sportieve hockeywedstrijd van willen maken. Dat werd gewaardeerd door het publiek, want langs de lijn was het allemaal erg sfeervol. Ik heb de mannen een dik compliment gemaakt voor hun inzet en ze gezegd dat ik er van genoten heb”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer