FC Twente ten koste van Noordwijk door in de beker

FC Twente heeft zich in een slechte wedstrijd ten koste van Noordwijk geplaatst voor de volgende bekerronde. Na een 3-1 stand bij rust werd het in de Grolsch Veste uiteindelijk 4-2 voor de ploeg van Pusic. Maar gemakkelijk was het bepaald niet. De thuisclub speelde vanaf het begin tegen de koploper van de derde divisie slordig.

Voor 14.000 toeschouwers opende Javier Espinosa de score. Een minuut later verdubbelde Aitor de stand. Ondanks de 2-0 achterstand bleven de gasten nog steeds geloven in een goed resultaat en het was aanvoerder Emiel Wendt (foto’s) die vanuit de vijfde corner de bal binnen kopte en de spanning weer terug bracht. Het werd alsnog 3-1 voor de thuisclub door opnieuw Espinosa.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op en kort voor tijd kwam de spanning opnieuw terug toen Wendt zijn tweede doelpunt van de avond liet aantekenen. In de laatste minuut maakte Rafik Zeknhnini aan alle onzekerheid door de 4-2 binnen te schieten waardoor FC Twente plaatste voor de derde ronde van de beker.

PSV werd na verlenging verrassend met 2-3 uitgeschakeld door RKC Waalwijk de tegenstander van FC Twente voor de komende vrijdag. Ook TOP Oss, 1-0 verlies tegen AFC, en Almere City, 2-1 tegen Kozakken Boys, kwamen geen ronde verder. SC Cambuur, 2-1 tegen Kon.HFC en Roda JC, 0-1 winst tegen en op URK, plaatsten zich wel voor derde ronde. In een doelpuntrijke ontmoeting, 2-5 op de Vijverberg in Doetinchem, wist PEC Zwolle, met 4x Flemming, ten koste van De Graafschap zich eveneens te plaatsen.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer