FCK/De Hommel een maatje te groot voor Excelsior’31

Na drie overwinningen op rij in de Eerste Divisie, staan de zaalvoetballers van Excelsior’31 weer met beide benen op de grond. De Rijssenaren gingen vrijdagavond keihard onderuit bij koploper FCK/De Hommel. De thuisploeg was een maatje te groot en versloeg Excelsior’31 met 11-4.

De woorden van coach Noël Oude Bennink voorafgaand aan de wedstrijd leken de spelers niet te hebben bereikt, want de Rijssenaren toonden bij de start van de wedstrijd teveel ontzag voor de sterspelers van de thuisploeg. Ook de werklust die het de voorgaande drie wedstrijden toonde was niet te zien bij Excelsior’31, en dan valt er niets te halen tegen spelers als Karim Bali en Adil Zouthane, waar nagenoeg alles omdraait bij FCK/De Hommel.

In een rommelige eerste helft was iedere halve kans raak voor de thuisploeg. Excelsior’31 zette daar wel wat tegenover, maar kon niet voorkomen dat het met een 7-2 achterstand de rust in ging. Na rust speelde Excelsior’31 bij vlagen goed, maar was het niet dodelijk genoeg voor het doel van de thuisploeg. In de omschakeling lagen enorm veel kansen, maar daar werd in de afronding nauwelijks iets meegedaan. Hoewel de tegenstander een maatjes te groot was, had het verschil in score veel minder moeten zijn en had de nederlaag iets dragelijker kunnen zijn. Dit gebeurde niet, waardoor Excelsior’31 uiteindelijk met 11-4 huiswaarts keerde. Naast deze dreun was ook de rode kaart (twee keer geel) van Arnoud Baan een domper, waardoor hij de volgende wedstrijd wegens een schorsing moet missen.

Excelsior’31 zal een goede les uit deze wedstrijd moeten halen. Het is geen schande om als promovendus te verliezen van de gedoodverfde titelkandidaat, alleen de manier waarop zal hard aan gewerkt moeten worden. Aangezien de concurrentie om lijfsbehoud ook geen punten pakte, staat Excelsior’31 met negen punten uit vijf duels er met een zesde plaatst nog steeds goed voor in de Eerste Divisie. De volgende wedstrijd voor Excelsior’31 is er wel één waar in de punten gepakt moet worden. Op vrijdag 2 november staat namelijk de thuiswedstrijd tegen ZVV Ede op het programma. De Edenaren staan met drie punten op een achtste plaats.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer