Geen punten TVC’28 ondanks een sterke comeback

Voor het eerste elftal van TVC’28 stond afgelopen zondag het uitduel tegen Sportclub Bemmel op het programma. TVC’28 moest het stellen zonder de blessuregevallen van Ruud Hesselink, Bas Blokhuis en Stefan Huiskes. Ook Stef Roelofs was vandaag niet beschikbaar.

In de beginfase van het duel werd TVC ‘28 verrast door de aanvallende impulsen van de thuisploeg. Hierdoor keek de ploeg al binnen de kortste keren tegen een 2-0 achterstand aan. Tot overmaat van ramp werd binnen het kwartier ook de 3-0 nog aangetekend. Na deze zwakke beginfase vocht TVC’28 zich sterk terug in het duel. Waar eerst Tom Koelman dichtbij was na een goede voorzet van Joren Bosch, werden de toeschouwers binnen het eerste halfuur getrakteerd op het 4e doelpunt van de wedstrijd. Een goede aanval die verliep via Jeffrey Huizinga en Mick Schlepper werd uiteindelijk door Tom Koelman in tweede instantie binnen gekopt.

Ook in de resterende minuten van de eerste helft had TVC’28 het betere veldspel en had het team de defensieve organisatie beter staan dan in het eerste kwart. Vlak voor rust tekende Okke Schepers voor de aansluitingstreffer na aangeven van Mauro Plegt. Jammer genoeg belandde een inzet van 40 meter van Jeffrey Huizinga net op het dak van het doel waardoor beide ploegen gingen rusten met een 3-2 stand.

In de tweede helft verliep het spel over een weer en kenmerkte deze beginfase zich aan veel slordigheden in de passing. Desondanks kwam TVC’28 op gelijke hoogte nadat Tom Koelman Mauro Plegt bediende met een goede dieptepass. Nadat Plegt de bal voorzette, werd deze door een Bemmel-speler in eigen doel gewerkt (3-3). In de 49e minuut leek een inzet van Bemmel over de lijn te gaan maar werd ternauwernood gered door doelman Bram Kamphuis. Ook bracht de TVC’28-goalie goed redding bij een van de Bemmel aanvallen. Even later kwam Bemmel weer op voorsprong nadat een voorzet goed werd ingekopt.

In de laatste 20 minuten van het duel golfde het spel op en neer en waren beide ploegen dichtbij een volgende treffer. Bemmel trof de paal na een hard schot vanuit de tweede lijn en een kopbal van Schepers belandde in de handen van de keeper. In de absolute slotfase van het duel leek TVC’28 alsnog met één punt te vertrekken uit Bemmel nadat Schepers de gelijkmaker leek binnen te schieten. Na een sterke individuele actie spatte zijn inzet hard uit op de lat. Waar Bemmel ook nog de mogelijkheid om de score uit te breidden, belandde na een sterke TVC-aanval het schot van Bosch helaas ook in de handen van de keeper. Hierdoor ging TVC’28 helaas huiswaarts zonder punten.

Ondanks een zwak begin vocht de ploeg zich knap terug in de wedstrijd en leek één punt nog langdurig mogelijk in het duel tegen Bemmel. Volgende week komt de amateurtak van NEC op bezoek. Aanvang van het duel is 14.00 uur op Sportpark de Grote Moat.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer